Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie drugspand Sittard: wat is een cocaïnewasserij?

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 18:46

In Sittard brandde in de nacht van maandag op dinsdag een drugspand uit. Later ontdekte de brandweer in de woonboerderij een cocaïnewasserij.

De schade na de brand is enorm. De hulpdiensten besloten dat het gebouw meteen gesloopt moest worden in verband met de veiligheid.

Lees ook: Onderzoek cokefarm Sittard in volle gang

Hoe werkt zo'n 'cokefabriek'?
Omdat cocaïne in poedervorm lastig te verstoppen is, versturen de cokeproducenten vaak bewerkte cocaïne naar Europa. De harddrugs wordt in een soort kneedbare pasta verwerkt en deze wordt verstopt in producten zoals shampooflessen of voedingsmiddelen. Deze cocaïnepasta wordt daarna naar een illegale cocaïnewasserij gebracht en daar wordt deze bewerkt met brandbare chemicaliën zoals benzine, alcohol en aceton. Na de bewerking blijft cocaïne in poedervorm over en die kan dan verkocht worden.

Gevaar
Het bewerken van deze drugs in een cocaïnewasserij is een zeer gevaarlijk proces. Bij het bewerken van de drugs komen gevaarlijke stoffen vrij en ontstaat er explosiegevaar. De gevel van het pand in Sittard werd ontzet door de klap en daardoor was er instortingsgevaar.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen