Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie brandend drugspand: woonboerderij tegen de vlakte

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 2:53

In een woonboerderij in Sittard is een productielocatie voor drugs ontdekt na een brand in de kelder van het pand. Vermoedelijk gaat het om een cocaïnewasserij.

Tijdens de brand maandagavond laat aan de straat Ophoven was er een explosie. Daarbij raakte de voorgevel ontzet. De hulpdiensten hebben vanwege de veiligheid besloten dat het pand tegen de vlakte moet. De sloop is in de nachtelijke uren direct gestart.

Helemaal gesloopt
"Inmiddels is het pand al helemaal gesloopt", vertelt verslaggever Frank Moonen dinsdagochtend in de L1 Ochtendshow. "Het puin is ook al grotendeels opgeruimd en de politie bewaakt nu de boel." Wie er in het pand woonden, is niet duidelijk. "Het ligt midden in een woonwijk. Bij de huizen in de buurt is niks beschadigd."

Cocaïnewasserij
In de woonboerderij ontdekten politie en brandweer een drugslab. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een cocaïnewasserij. Dat is een plek waar cocaïne die voor transport is vermengd met een andere stof wordt teruggewonnen. De coke wordt gedroogd en geperst om het spul vervolgens verkoopklaar te maken voor de markt.

Lees ook: Brand in kelder boerderijwoning Sittard

Verder onderzoek
Uit verder onderzoek moet nog blijken of de aangetroffen drugs inderdaad cocaïne is. Maar daar wordt op dit moment wel vanuit gegaan, laat de politie weten.

Er is nog niemand aangehouden.

Verslaggever Frank Moonen dinsdagochtend bij het gesloopte pand.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen