Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie bij inval verwarde Hoensbroekenaar: 2 gewonden

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 0:12

Een agent en een verwarde Hoensbroekenaar zijn gewond geraakt toen een arrestatieteam de woning aan de Prins Willemstraat binnenviel om de verwarde man aan te houden.

Omdat de man de gaskraan al had opengedraaid, vond er bij de inval een explosie plaats. Daarbij raakten een agent van het arrestatieteam en de bewoner van het huis gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Brievenbus
Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de politie voor de inval de lucht in de woning via de brievenbus gemeten, en geconcludeerd dat het veilig was de woning binnen te vallen.

Lees ook: Inwoner Hoensbroek dreigt met explosie

Schade
Door de ontploffing zijn volgens de brandweer de deur en enkele ramen van het huis beschadigd, maar was er geen grote gasexplosie. Ook de omringende huizen zijn niet of nauwelijks beschadigd. Er is na de ontploffing een kleine brand ontstaan, die snel was geblust. Toch is de brandweer in groten getale uitgerukt. "Dat is de procedure bij een explosie", aldus de woordvoerder.

Omdat de buren van de verwarde man al waren geëvacueerd, is verder niemand gewond geraakt.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen