Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie bij inval verwarde Hoensbroekenaar: 2 gewonden

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 0:12

Een agent en een verwarde Hoensbroekenaar zijn gewond geraakt toen een arrestatieteam de woning aan de Prins Willemstraat binnenviel om de verwarde man aan te houden.

Omdat de man de gaskraan al had opengedraaid, vond er bij de inval een explosie plaats. Daarbij raakten een agent van het arrestatieteam en de bewoner van het huis gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Brievenbus
Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de politie voor de inval de lucht in de woning via de brievenbus gemeten, en geconcludeerd dat het veilig was de woning binnen te vallen.

Lees ook: Inwoner Hoensbroek dreigt met explosie

Schade
Door de ontploffing zijn volgens de brandweer de deur en enkele ramen van het huis beschadigd, maar was er geen grote gasexplosie. Ook de omringende huizen zijn niet of nauwelijks beschadigd. Er is na de ontploffing een kleine brand ontstaan, die snel was geblust. Toch is de brandweer in groten getale uitgerukt. "Dat is de procedure bij een explosie", aldus de woordvoerder.

Omdat de buren van de verwarde man al waren geëvacueerd, is verder niemand gewond geraakt.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen