Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie bij inval verwarde Hoensbroekenaar: 2 gewonden

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 0:12

Een agent en een verwarde Hoensbroekenaar zijn gewond geraakt toen een arrestatieteam de woning aan de Prins Willemstraat binnenviel om de verwarde man aan te houden.

Omdat de man de gaskraan al had opengedraaid, vond er bij de inval een explosie plaats. Daarbij raakten een agent van het arrestatieteam en de bewoner van het huis gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Brievenbus
Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de politie voor de inval de lucht in de woning via de brievenbus gemeten, en geconcludeerd dat het veilig was de woning binnen te vallen.

Lees ook: Inwoner Hoensbroek dreigt met explosie

Schade
Door de ontploffing zijn volgens de brandweer de deur en enkele ramen van het huis beschadigd, maar was er geen grote gasexplosie. Ook de omringende huizen zijn niet of nauwelijks beschadigd. Er is na de ontploffing een kleine brand ontstaan, die snel was geblust. Toch is de brandweer in groten getale uitgerukt. "Dat is de procedure bij een explosie", aldus de woordvoerder.

Omdat de buren van de verwarde man al waren geƫvacueerd, is verder niemand gewond geraakt.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen