Overslaan en naar de inhoud gaan

Experimenten met ouderenzorg in Elsloo

Geplaatst opvrijdag 15 juli 2016 - 17:27

In zorgcentrum Aelserhof in Elsloo heeft Vivantes Ouderenzorg vrijdag een innovatiecentrum geopend waar nieuwe technieken worden uitgeprobeerd om ouderenzorg goedkoper en kwalitatief beter te maken.

In het zogenaamde Zorg Innovatie Atelier (ZIA) werkt Vivantes samen met in zorgtechniek en ict gespecialiseerde bedrijven en diverse onderwijsinstellingen.

Vijf jaar
Alle partijen hebben zich voor vijf jaar aan het zorgatelier verbonden. Dat bestaat uit een verpleeghuiskamer en een zorgwoning waarin voorzieningen kunnen worden getest.

Sanitair
Ook worden studenten en zorgpersoneel daar opgeleid om met de techniek om te gaan. Het gaat om zaken als camerabewaking, bewegingssensoren, tilliften en speciaal sanitair. Maar ook om bijvoorbeeld domotica (via een aanraakscherm gordijnen en deuren automatisch openen of sluiten) en een elektronisch oproepbaar cliëntendossier.

Experimenten
Het zorgatelier is ingericht met financiële steun van de provincie Limburg en de gemeente Stein. Bedoeling is dat de zorgsector op termijn breed kan profiteren van nieuwe technieken waarvan de waarde in de praktijk eerst in ZIA is uitgeprobeerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Old Bejaarden Oud Handen
Ouderenzorgers wisselen ideeën uit
Susterse beker voorkomt uitdroging bejaarden
Dementerende ouderen moeten lang wachten op zorg
KBO Limburg: valpartij is een sluipmoordenaar
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen