Overslaan en naar de inhoud gaan

Experimenten met ouderenzorg in Elsloo

Geplaatst opvrijdag 15 juli 2016 - 17:27

In zorgcentrum Aelserhof in Elsloo heeft Vivantes Ouderenzorg vrijdag een innovatiecentrum geopend waar nieuwe technieken worden uitgeprobeerd om ouderenzorg goedkoper en kwalitatief beter te maken.

In het zogenaamde Zorg Innovatie Atelier (ZIA) werkt Vivantes samen met in zorgtechniek en ict gespecialiseerde bedrijven en diverse onderwijsinstellingen.

Vijf jaar
Alle partijen hebben zich voor vijf jaar aan het zorgatelier verbonden. Dat bestaat uit een verpleeghuiskamer en een zorgwoning waarin voorzieningen kunnen worden getest.

Sanitair
Ook worden studenten en zorgpersoneel daar opgeleid om met de techniek om te gaan. Het gaat om zaken als camerabewaking, bewegingssensoren, tilliften en speciaal sanitair. Maar ook om bijvoorbeeld domotica (via een aanraakscherm gordijnen en deuren automatisch openen of sluiten) en een elektronisch oproepbaar cliëntendossier.

Experimenten
Het zorgatelier is ingericht met financiële steun van de provincie Limburg en de gemeente Stein. Bedoeling is dat de zorgsector op termijn breed kan profiteren van nieuwe technieken waarvan de waarde in de praktijk eerst in ZIA is uitgeprobeerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Old Bejaarden Oud Handen
Ouderenzorgers wisselen ideeën uit
Susterse beker voorkomt uitdroging bejaarden
Dementerende ouderen moeten lang wachten op zorg
KBO Limburg: valpartij is een sluipmoordenaar
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts