Overslaan en naar de inhoud gaan

Experiment moet ziekenhuis betere spreekkamers opleveren

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 18:02

In het ziekenhuis in Maastricht loopt een experiment met spreek- en onderzoekkamers, om ze zo te verbeteren voor de toekomst. Onder meer de zorg en het persoonlijk contact tussen arts en patiënt moet verbeteren.

Er zijn drie conceptkamers ingericht om te kijken welke concepten het beste worden ontvangen door patiënten en artsen.

Spullen zoeken
De komende tijd krijgen artsen en patiënten rondleidingen door de kamers en nemen ze de ruimtes in gebruik. "Zo komen ze het snelste achter wat werkt en wat niet", zegt Cindy Winckers van Poli op Maat. "De beschikbaarheid van het aantal kamers op een afdeling verandert steeds. We gaan nu op zoek naar één kamer die voor elk specialisme werkt en hetzelfde is ingericht. Zo creëren we flexplekken", zegt Winckers. Ze stelt dat artsen die een kamer gebruiken op een andere afdeling vaak zoeken naar spullen; met de universele kamer moet dat probleem verleden tijd zijn.

Beleven
Door het proefgebruiken krijgen specialisten en patiënten pas echt een beeld van verbeterpunten, vindt Winckers. "Pas als je je moet omkleden in een kamer, merk je of er genoeg privacy is. Een rondleiding geeft je een bepaald gevoel, maar als je de kamer echt gebruikt weet je of dat gevoel klopt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen