Overslaan en naar de inhoud gaan

Experiment moet ziekenhuis betere spreekkamers opleveren

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 18:02

In het ziekenhuis in Maastricht loopt een experiment met spreek- en onderzoekkamers, om ze zo te verbeteren voor de toekomst. Onder meer de zorg en het persoonlijk contact tussen arts en patiënt moet verbeteren.

Er zijn drie conceptkamers ingericht om te kijken welke concepten het beste worden ontvangen door patiënten en artsen.

Spullen zoeken
De komende tijd krijgen artsen en patiënten rondleidingen door de kamers en nemen ze de ruimtes in gebruik. "Zo komen ze het snelste achter wat werkt en wat niet", zegt Cindy Winckers van Poli op Maat. "De beschikbaarheid van het aantal kamers op een afdeling verandert steeds. We gaan nu op zoek naar één kamer die voor elk specialisme werkt en hetzelfde is ingericht. Zo creëren we flexplekken", zegt Winckers. Ze stelt dat artsen die een kamer gebruiken op een andere afdeling vaak zoeken naar spullen; met de universele kamer moet dat probleem verleden tijd zijn.

Beleven
Door het proefgebruiken krijgen specialisten en patiënten pas echt een beeld van verbeterpunten, vindt Winckers. "Pas als je je moet omkleden in een kamer, merk je of er genoeg privacy is. Een rondleiding geeft je een bepaald gevoel, maar als je de kamer echt gebruikt weet je of dat gevoel klopt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen