Overslaan en naar de inhoud gaan

Expats knappen af op Maastricht: 'Inwoners onvriendelijk'

Geplaatst opdonderdag 9 december 2021 - 14:19

Maastricht scoort niet goed als expatstad. De stad staat in de top tien slechtste steden om te settelen.

Op de Expat City Ranking 2021 staat Maastricht op de achtste plaats in de top 10 worst cities for expats in 2021.

Slechte ontvangst
De Limburgse hoofdstad scoort vooral slecht als het aankomt op gastvrije ontvangst vlak na aankomst. Ook komt in het onderzoek naar voren dat niet alleen het in contact komen met de lokale bevolking lastig is, maar dat sociaal contact in Maastricht überhaupt al lastig is.

Lees ook: Loket voor buitenlandse kenniswerkers blijft in Maastricht

Geen behoefte aan nieuwe mensen
De Maastrichtenaren worden als onvriendelijk ervaren en vrienden maken is in de stad niet makkelijk. Het komt volgens de expats doordat de inwoners niet zo'n behoefte hebben om nieuwe mensen te leren kennen. Ze hebben hun eigen sociale kring en dat is allemaal wel best, zo.

Carrière en huisvesting
Daarmee is het nog niet gedaan, want ook op het gebied van carrière en huisvesting scoort de stad onderaan de ranking. De Maastrichtenaren moeten het doen met een magere plek 41, van de 57 plekken. Dat komt omdat er weinig carrièrekansen liggen en een huis vinden er niet makkelijk is. Daarbij is de huizenmarkt er heel duur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen