Overslaan en naar de inhoud gaan

Exitpolls Europese verkiezingen: drie Limburgers gekozen

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 21:33

Drie Limburgers zullen op basis van de exitpolls na de Europese verkiezingen van donderdag plaatsnemen in het Europees Parlement.

De Partij van de Arbeid werd de grote winnaar van de verkiezingen en lijkt vijf zetels in Brussel te mogen bemannen.

Comeback
Dat zou betekenen dat naast lijsttrekker en Spitzenkandidaat Frans Timmermans ook oud-wethouder Vera Tax van Venlo een zetel toebedeeld krijgt.
Voor Tax zou het haar comeback in de actieve politiek betekenen nadat ze in 2017 afscheid nam als wethouder in Venlo. Ze stapte op omdat zij zich politiek verantwoordelijk voelde voor het miljoenentekort bij de zorguitgaven van de gemeente. In maart van dit jaar werd zij met voorkeurstemmen opnieuw gekozen in de gemeenteraad. Maar vooraf had zij al laten weten niet terug in de gemeenteraad te keren. Sinds ongeveer een half jaar is Tax zorgdirecteur bij hulpinstelling Boei.

Timmermans-effect
Volgens opiniepeiler Maurice de Hond heeft het
'Timmermans-effect' veel kiezers weggetrokken bij andere partijen. Zo switchte van de kiezers die bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart nog GroenLinks stemden 19 procent naar de PvdA, van D66 14 procent, van de SP 12 procent en van 50PLUS 11 procent.

Lenaers
Voor het CDA mag Jeroen Lenaers opnieuw afreizen naar Brussel. De politicus uit Stramproy staat tweede op de lijst van de christendemocraten, die in de exitpolls op vier zetels uitkomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen