Overslaan en naar de inhoud gaan

Exitpoll: dertien Limburgers in Tweede Kamer

Geplaatst opwoensdag 17 maart 2021 - 21:18

Dertien kandidaten die in Limburg wonen of zijn opgegroeid, komen zeker in de Tweede Kamer.

Dat valt te concluderen uit de eerste exitpoll van de NOS die na het sluiten van de stembussen is gepresenteerd.

Vier keer PVV
Op basis daar van keren PVV'ers Geert Wilders, Teun van Dijck, Lilian Helder en Dion Graus zeker terug in de Tweede Kamer. Bij het CDA gaat het om Raymond Knops. Bij de VVD om Silvio Erkens.

Oude bekenden
Voor D66 komen Sjoerd Sjoerdsma, Sidney Smeets en Rens Raemakers zeker opnieuw in de Tweede Kamer en voor de PvdA Lilianne Ploumen. Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren is ook verzekerd van een nieuwe periode.

Nieuwkomers
Nieuw zijn Simone Kerseboom van Forum voor Democratie en Nilüfer Gündogan van VOLT.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen