Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Excuses voor vrouw die geweigerd werd bij verkiezingen

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 21:11

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft excuses aangeboden aan de vrouw die ten onrechte niet mocht stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Heerlen.

Sylvia Wolfs werd op 21 maart geweigerd in een stembureau, omdat ze een Belgische identiteitskaart bij zich had. Omdat deze kaart niet in een overzicht stond met geldige documenten mocht ze geen stem uitbrengen.

Ten onrechte
Onderzoek door het ministerie heeft uitgewezen dat er een fout is gemaakt in de brochure. De Belgische identiteitskaart ontbrak daar ten onrechte in. Daardoor dacht het stembureau dat haar kaart niet geldig was als legitimatiebewijs en dus mocht de Heerlense haar stem niet uitbrengen.

Lees ook: Belgische vrouw onterecht geweigerd bij stemlokaal

Niet tevreden
De excuses werden in een brief aangeboden, zo vertelt Wolfs. Ze is echter niet tevreden met het schrijven. "Het was zo'n standaardbrief met op het einde in een bijzin excuses." Ze overweegt nu een advocaat in de arm te nemen om te kijken of ze verdere actie kan ondernemen.

Ook waarnemend burgemeester Emile Roemer van Heerlen heeft namens de gemeente excuses aangeboden aan de vrouw.

Grove onregelmatigheden
Eerder liet de gemeente al weten dat er een fout was gemaakt, maar dat een herstemming niet aan de orde is. Het houden van een nieuwe stemronde gebeurt zelden. Dat wordt alleen toegestaan als er sprake is van grove onregelmatigheden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen