Overslaan en naar de inhoud gaan

Excuses voor vrouw die geweigerd werd bij verkiezingen

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 21:11

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft excuses aangeboden aan de vrouw die ten onrechte niet mocht stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Heerlen.

Sylvia Wolfs werd op 21 maart geweigerd in een stembureau, omdat ze een Belgische identiteitskaart bij zich had. Omdat deze kaart niet in een overzicht stond met geldige documenten mocht ze geen stem uitbrengen.

Ten onrechte
Onderzoek door het ministerie heeft uitgewezen dat er een fout is gemaakt in de brochure. De Belgische identiteitskaart ontbrak daar ten onrechte in. Daardoor dacht het stembureau dat haar kaart niet geldig was als legitimatiebewijs en dus mocht de Heerlense haar stem niet uitbrengen.

Lees ook: Belgische vrouw onterecht geweigerd bij stemlokaal

Niet tevreden
De excuses werden in een brief aangeboden, zo vertelt Wolfs. Ze is echter niet tevreden met het schrijven. "Het was zo'n standaardbrief met op het einde in een bijzin excuses." Ze overweegt nu een advocaat in de arm te nemen om te kijken of ze verdere actie kan ondernemen.

Ook waarnemend burgemeester Emile Roemer van Heerlen heeft namens de gemeente excuses aangeboden aan de vrouw.

Grove onregelmatigheden
Eerder liet de gemeente al weten dat er een fout was gemaakt, maar dat een herstemming niet aan de orde is. Het houden van een nieuwe stemronde gebeurt zelden. Dat wordt alleen toegestaan als er sprake is van grove onregelmatigheden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen