Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Excuses voor vrouw die geweigerd werd bij verkiezingen

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 21:11

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft excuses aangeboden aan de vrouw die ten onrechte niet mocht stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Heerlen.

Sylvia Wolfs werd op 21 maart geweigerd in een stembureau, omdat ze een Belgische identiteitskaart bij zich had. Omdat deze kaart niet in een overzicht stond met geldige documenten mocht ze geen stem uitbrengen.

Ten onrechte
Onderzoek door het ministerie heeft uitgewezen dat er een fout is gemaakt in de brochure. De Belgische identiteitskaart ontbrak daar ten onrechte in. Daardoor dacht het stembureau dat haar kaart niet geldig was als legitimatiebewijs en dus mocht de Heerlense haar stem niet uitbrengen.

Lees ook: Belgische vrouw onterecht geweigerd bij stemlokaal

Niet tevreden
De excuses werden in een brief aangeboden, zo vertelt Wolfs. Ze is echter niet tevreden met het schrijven. "Het was zo'n standaardbrief met op het einde in een bijzin excuses." Ze overweegt nu een advocaat in de arm te nemen om te kijken of ze verdere actie kan ondernemen.

Ook waarnemend burgemeester Emile Roemer van Heerlen heeft namens de gemeente excuses aangeboden aan de vrouw.

Grove onregelmatigheden
Eerder liet de gemeente al weten dat er een fout was gemaakt, maar dat een herstemming niet aan de orde is. Het houden van een nieuwe stemronde gebeurt zelden. Dat wordt alleen toegestaan als er sprake is van grove onregelmatigheden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen