Overslaan en naar de inhoud gaan

Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters

Geplaatst opvrijdag 14 november 2014 - 15:07

Statenlid Harm Uringa van de Onafhankelijke Statenfractie Limburg heeft zijn excuses gemaakt aan de PVV voor een opmerking uit april 2012.

Uringa, die eerder uit de PVV was gestapt, zei toen dat 'de PVV in minder dan een jaar meer schade aan Limburg heeft toegebracht dan alle bezetters van onze mooie provincie de afgelopen tweeduizend jaar samen.'

Consternatie
De impliciete verwijzing naar de Duitse bezetter leidde destijds tot grote consternatie en een schorsing van de vergadering.

In een vergadering van het Limburgs Parlement over het beleid van de bijna afgelopen statenperiode kwam Uringa daar vrijdag op terug.

Excuses aanvaard
PVV-fractievoorzitter Michael Heemels zei in een reactie de excuses 'uiteraard' te aanvaarden.

Zelf had Heemels al gezegd niet trots te zijn op de perikelen binnen de PVV en die 'zeer te betreuren'. Volgens hem gaat het om groeistuipen die een nieuwe sterk opkomende partij nu eenmaal doormaakt.

Zeven zetels
In 2011 werd de PVV de grootste partij in het Limburgs Parlement met tien zetels. Na allerlei conflicten zijn er daar nog maar zeven van over. Harm Uringa stapte zelf op en Cor Bosman werd uit de fractie gezet na een uitgelekte beledigende mail over toenmalig PvdA-statenlid Selcuk Öztürk.

Laurence Stassen
Lijsttrekker en europarlementslid Laurence Stassen verliet de partij in maart van dit jaar na de 'minder Marokkanen'-uitspraak van voorman Geert Wilders. Haar plaats werd ingenomen door oud-gedeputeerde Theo Krebber. Maar die wil niks meer te maken hebben met de PVV.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stemmenkanon PVV bedenkt zich ineens en haakt af
Brief Heemels: 'graaierigheid van pluche klevende elite'
PVV moet verduisterd megabedrag Heemels terugbetalen
Limburgs Parlement: plan voor tekort sociale huurwoningen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen