Overslaan en naar de inhoud gaan

Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 15:23

Omroepbaas Dominique Weesie van PowNed heeft zijn excuses gemaakt over een artikel, waarin de vloer wordt aangeveegd met de zestienjarige jongen die maandagmiddag verdronk in het buitenbad in Blerick.

Het volgens Weesie 'misselijkmakend artikel' is inmiddels verwijderd. "Ben op vakantie, maar werd op misselijkmakend artikel op onze site gewezen. Het is inmiddels verwijderd maar oprechte excuses zijn op z’n plaats", schrijft Weesie op Twitter.

Vervelende dag
In het artikel werd onder meer geschreven dat de jongen door te verdrinken de andere badgasten 'een vervelende dag heeft bezorgd'. Ook suggereerde het stuk dat toezichthouders in het zwembad wel eens gestraft zouden kunnen worden voor het ongeval. Het artikel dat dinsdagmorgen werd gepubliceerd riep veel verontwaardiging op. Op social media regende het talloze reacties.

Lees ook: Artikel over verdronken jongen roept woede op

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'
Artikel over verdronken Syriër was 'stompzinnige fout'
Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek
Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen