Overslaan en naar de inhoud gaan

Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 15:23

Omroepbaas Dominique Weesie van PowNed heeft zijn excuses gemaakt over een artikel, waarin de vloer wordt aangeveegd met de zestienjarige jongen die maandagmiddag verdronk in het buitenbad in Blerick.

Het volgens Weesie 'misselijkmakend artikel' is inmiddels verwijderd. "Ben op vakantie, maar werd op misselijkmakend artikel op onze site gewezen. Het is inmiddels verwijderd maar oprechte excuses zijn op z’n plaats", schrijft Weesie op Twitter.

Vervelende dag
In het artikel werd onder meer geschreven dat de jongen door te verdrinken de andere badgasten 'een vervelende dag heeft bezorgd'. Ook suggereerde het stuk dat toezichthouders in het zwembad wel eens gestraft zouden kunnen worden voor het ongeval. Het artikel dat dinsdagmorgen werd gepubliceerd riep veel verontwaardiging op. Op social media regende het talloze reacties.

Lees ook: Artikel over verdronken jongen roept woede op

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'
Artikel over verdronken Syriër was 'stompzinnige fout'
Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek
Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen