Overslaan en naar de inhoud gaan

Excuses van Facebook voor weigeren brandwondenfoto Kim

Geplaatst opdinsdag 18 oktober 2016 - 12:12

De advertentie waarin Kim de Ruijter (22) uit Milsbeek als gezicht van de Brandwonden Stichting te zien is, werd door Facebook geweigerd. Inmiddels heeft het bedrijf zijn excuses gemaakt.

In de advertentie vraagt Kim aandacht voor de collecte voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Facebook bestempelde de foto als 'ongewenst lichaamstype' en weigerde de advertentie op het platform.

Onverwachte klap
"Dat komt even hard binnen. Maar ik dacht al snel: dit slaat nergens op. Er zijn meer mensen met brandwonden in het gezicht. Zo beschouwd is het mij min of meer toevallig overkomen", reageert Kim de Ruijter in de Gelderlander.

Excuses
De Brandwonden Stichting schreef als reactie op de weigering een open brief aan Facebook-baas Mark Zuckerberg. Het duurde even, maar uiteindelijk belde Facebook zelf op om excuses aan te bieden. De advertentie werd een dikke week later alsnog goedgekeurd. "Ergens vind ik dat te gemakkelijk. Een donatie van Facebook aan de Brandwonden Stichting zou mooi zijn", vindt Kim de Ruijter.

Ongeluk
Door een ongeluk tijdens het gourmetten verbrandde 47 procent van Kim's lichaam. Ze was op dat moment acht jaar. "Ik heb niet zo heel erg veel herinneringen aan het ongeluk", vertelt Kim. "Ik weet nog dat ik onder de douche stond en zei dat ik niet dood wilde."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gennep onderzoekt of er genoeg aed's in de gemeente zijn
Steeds meer politie op Twitter en Facebook
Burgemeester van Leudal is boos op Facebookers
Burgers gaan uit onvrede over Chemelot elkaar informeren
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen