Overslaan en naar de inhoud gaan

Excuses gemeente Weert na blunder met Engelse brief

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 15:27

De gemeente Weert heeft excuses aangeboden na een blunder met een Engelstalige brief die vol staat met typ- en spelfouten.

De gemeente verstuurde de brief een week geleden. Hij was gericht aan inwoners van Weert afkomstig uit andere Europese landen die mogen deelnemen aan de Europese verkiezingen, meldt de gemeente.

Niet mogen gebeuren
Weert heeft inmiddels op de website gereageerd op de brief. "In een deel van de verzonden brieven is een Engelse tekst opgenomen waarin veel fouten staan. Het is heel slordig dat deze tekst daarna niet meer is nagelezen. Dat had niet mogen gebeuren."

Nieuwe brief
De gemeente belooft in het bericht dat er alsnog een juiste brief verstuurd wordt naar deze inwoners.

Dumpert
De brief kreeg veel aandacht nadat Dumpert een foto ervan op de website plaatste. Op deze site is het bericht meer dan 30.000 keer bekeken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen