Overslaan en naar de inhoud gaan

Exclusieve kaas horlogebaas in Maastricht te koop

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 5:59

Bij het Maastrichtse restaurant Brandsøn worden binnenkort gerechten gemaakt met de exclusieve Zwitserse kaas van Jean-Claude Biver, de directeur van horlogemerk Hublot.

Daarmee wordt de horecazaak aan Het Bat het eerste restaurant in de Benelux waar de kaas verkrijgbaar is. Vanaf 1 september worden de nieuwe gerechten tijdelijk aan de menukaart toegevoegd.

Weidebloemen
De directeur van het horlogemerk laat jaarlijks 5000 kilo kaas produceren bij een boerderij in de Zwitserse Alpen. Biver laat zijn product in de zomer maken omdat er dan weidebloemen staan. De smaak van deze bloemen wordt toegevoegd aan de melk en dus ook aan de kaas. Normaal wordt de kaas alleen maar onder familie en vrienden van de horlogebaas verdeeld.

Tijdelijk gerecht
​Horecabaas Roel Rutten heeft deze exclusieve kaas naar Maastricht weten te halen. Souschef Chris Ramakers heeft er een gerecht van gemaakt dat maar tijdelijk verkrijgbaar is.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen