Overslaan en naar de inhoud gaan

Excelsior en VVV-Venlo houden niet van gelijkspelen

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 8:00

VVV-Venlo neemt het vrijdagavond (20:00 uur) in Rotterdam op tegen de trotste koploper van de Keuken Kampioen Divisie: Excelsior. Op papier dus de sterkst mogelijke tegenstander, maar tegelijkertijd een ploeg die zeker te kloppen valt.

De Kralingers leden in tien wedstrijden toch al drie nederlagen, tegen De Graafschap, TOP Oss en NAC Breda. En waar De Graafschap mede-koploper is, zijn Oss en NAC op dit moment staartploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

Drie keer 2-1
Het VVV van coach Jos Luhukay heeft wel zin in een succesje op vreemde bodem. Van de Venlonaren kan gezegd worden dat het seizoen tot dusver wisselvallig verloopt, maar het patroon in uitwedstrijden is helder: de laatste drie wedstrijden buiten De Koel werden stuk voor stuk met 2-1 verloren, bij achtereenvolgens TOP Oss, FC Volendam en Jong PSV.

Sorga
Toch is er veel positiefs te melden over VVV. Afgelopen zaterdag werd een aantrekkelijke Limburgse clash tegen MVV Maastricht met 2-0 gewonnen. Dat gebeurde zonder de Estische spits Erik Sorga, die met de nationale ploeg onderweg was en dat niet onopgemerkt deed, want hij scoorde tegen Wit-Rusland. Sorga is vrijdag weer inzetbaar bij VVV, dat zich door enkele overwinningen in de afgelopen weken nu genesteld heeft op de zevende stek, een virtuele play-off-plek.

Gelijkspel utopie
De troepen van Luhukay speelden dit seizoen pas één keer gelijk, in het openingsduel tegen NAC Breda (2-2), en ook op bezoek bij Excelsior ligt een puntendeling bepaald niet in de lijn der verwachting. Gelijke spelen op Woudestein zijn zeldzaam: geen een van de afgelopen negen duels tussen Excelsior en VVV in Rotterdam eindigde in een gelijkspel. Ook Excelsior, getraind door Marinus Dijkhuizen, deelde dit seizoen pas eenmaal de punten.

Elkaar weinig gezien
VVV wist zelfs 2 van de laatste 3 onderlinge ontmoetingen op Woudestein in Venloos voordeel te beslechten, al is het even geleden dat beide ploegen elkaar tegenkwamen. De meest recente krachtmeting was op 29 september 2018, toen de Rotterdammers door een goal van Elias Omarsson de punten in eigen huis hielden. In totaal stonden Excelsior en VVV sinds februari 2014 slechts vier keer tegenover elkaar.

Vraagteken
Bij VVV staat een vraagteken achter de naam van rechtsback Tobias Pachonik. Mocht hij vrijdag niet inzetbaar blijken, dan verruilt Tristan Dekker het centrum van de defensie voor de rechtsbackpositie en keert de tegen MVV gepasseerde Kristopher da Graca terug in de verdediging.

Live
De wedstrijd Excelsior Rotterdam - VVV-Venlo is vrijdag vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen