Overslaan en naar de inhoud gaan

Examenterugblik: 'Was nooit de vraag of ik zou slagen'

Geplaatst opmaandag 18 mei 2015 - 16:50

Tijdens de eindexamens verschijnt twee keer per week een terugblik van een bekende Limburger op zijn eindexamens. In aflevering 3: wielrenner Tom Dumoulin.

Zijn eindexamen ligt alweer zes jaar achter hem. Toch was wielrenner Tom Dumoulin (24) op de middelbare school ook al druk bezig met zijn sport. "In welk vak ik echt goed was? Gym natuurlijk, haha."

Geen echte studiebol
Maastrichtenaar Tom Dumoulin rondde het gymnasium af op het Bonnefantencollege in zijn woonplaats. "Het ging me allemaal vrij gemakkelijk af", blikt hij terug. "Als ik goed oplette in de les en ik nam het thuis allemaal nog een keer door, dan kwam het meestal wel goed." Wat heet, uiteindelijk slaagde hij met een 7,3 gemiddeld. Keurig, zeker aangezien er naast het studeren veel tijd in zijn sport ging zitten. "Ik was geen echte studiebol, daar was ook geen tijd voor. Dat zou dan ten koste gaan van het wielrennen en dat wilde ik niet."

Leuke tijd gehad
Met het rapport van Dumoulin zat het op de middelbare school dus wel snor. Geen reden voor examenstress. "Het was nooit de vraag of ik het wel of niet zou redden." Met zijn diploma in de hand kon hij zich vervolgens volledig toeleggen op de wielersport. "Als je 18 bent, ben je denk ik altijd blij als je van school af kunt. Er was niemand die zei: doe er maar een jaartje bij." Toch vond hij zijn schooltijd niet vervelend. "Als ik terugkijk, heb ik echt een leuke tijd gehad op de middelbare school."

Voor de studenten die op dit moment peentjes zweten boven de studieboeken, heeft de nuchtere wielrenner één advies: "Je moet je niet te veel zorgen maken. Als je helder nadenkt komt het meestal wel goed, uiteindelijk kun je altijd wel dingetjes invullen. Dan kom je vanzelf tot een verhaal. Kortom, maak je niet te druk."

Afgelopen vrijdag blikte FeestDJRuud al terug op zijn eindexamen:
'Twee weken lang heb ik op zo'n beetje ieder examenfeestje gedraaid'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Examenterugblik: 'Ga je niet helemaal kapot leren'
Mooi weer buiten, succes met de examens binnen!
Eindexamens: 'Brinta, mango's en sinaasappelsap'
Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen