Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Examenterugblik: 'Was nooit de vraag of ik zou slagen'

Geplaatst opmaandag 18 mei 2015 - 16:50

Tijdens de eindexamens verschijnt twee keer per week een terugblik van een bekende Limburger op zijn eindexamens. In aflevering 3: wielrenner Tom Dumoulin.

Zijn eindexamen ligt alweer zes jaar achter hem. Toch was wielrenner Tom Dumoulin (24) op de middelbare school ook al druk bezig met zijn sport. "In welk vak ik echt goed was? Gym natuurlijk, haha."

Geen echte studiebol
Maastrichtenaar Tom Dumoulin rondde het gymnasium af op het Bonnefantencollege in zijn woonplaats. "Het ging me allemaal vrij gemakkelijk af", blikt hij terug. "Als ik goed oplette in de les en ik nam het thuis allemaal nog een keer door, dan kwam het meestal wel goed." Wat heet, uiteindelijk slaagde hij met een 7,3 gemiddeld. Keurig, zeker aangezien er naast het studeren veel tijd in zijn sport ging zitten. "Ik was geen echte studiebol, daar was ook geen tijd voor. Dat zou dan ten koste gaan van het wielrennen en dat wilde ik niet."

Leuke tijd gehad
Met het rapport van Dumoulin zat het op de middelbare school dus wel snor. Geen reden voor examenstress. "Het was nooit de vraag of ik het wel of niet zou redden." Met zijn diploma in de hand kon hij zich vervolgens volledig toeleggen op de wielersport. "Als je 18 bent, ben je denk ik altijd blij als je van school af kunt. Er was niemand die zei: doe er maar een jaartje bij." Toch vond hij zijn schooltijd niet vervelend. "Als ik terugkijk, heb ik echt een leuke tijd gehad op de middelbare school."

Voor de studenten die op dit moment peentjes zweten boven de studieboeken, heeft de nuchtere wielrenner één advies: "Je moet je niet te veel zorgen maken. Als je helder nadenkt komt het meestal wel goed, uiteindelijk kun je altijd wel dingetjes invullen. Dan kom je vanzelf tot een verhaal. Kortom, maak je niet te druk."

Afgelopen vrijdag blikte FeestDJRuud al terug op zijn eindexamen:
'Twee weken lang heb ik op zo'n beetje ieder examenfeestje gedraaid'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Examenterugblik: 'Ga je niet helemaal kapot leren'
Mooi weer buiten, succes met de examens binnen!
Eindexamens: 'Brinta, mango's en sinaasappelsap'
Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen