Overslaan en naar de inhoud gaan

Examenterugblik: 'Ga je niet helemaal kapot leren'

Geplaatst opmaandag 11 mei 2015 - 15:50

Tijdens de eindexamens verschijnt twee keer per week een terugblik van een bekende Limburger op zijn eindexamens. In aflevering 1: DJ David Ghetto. "Maak je niet te druk."

De Venlose dj, die in het dagelijkse leven luistert naar de naam Rolph van Heyster, deed elf jaar geleden examen op het Blariacum College in Blerick. Anno 2015 zet hij talloze clubs op z'n kop met zijn hippe beats en draait hij op de grootste festivals in Nederland.

Geen stress
"Elf jaar geleden alweer. Gaat snel. Die examens stelden trouwens niet veel voor hoor. Ik was heel relaxed. Stond er niet bijzonder goed voor, maar ook niet heel slecht. Duits was m'n minste vak. Voor iemand uit Venlo, dat tegen de Duitse grens aan ligt, is dat wel opvallend. Trouwens, na m'n examens is het draaien van plaatjes pas echt begonnen."

Carrièrestart
Van Heyster slaagde met hoofdzakelijk zessen en een paar achten. Om dat te vieren organiseerde hij een examenfeest. Hij nodigde de halve school uit. "Alles was geregeld. Ik had alleen nog een dj nodig. Toen dacht ik, dat vind ik zelf eigenlijk ook wel leuk om te doen. Ik heb mezelf toen geboekt."

'Samen een knalfeestje van maken'
De dj heeft nog wel een tip voor alle eindexamenkandidaten. "Maak je vooral niet te druk. Ga je niet helemaal kapot leren. Je hebt vier jaar lang vanalles geleerd. Daar kun je in de laatste weken niets meer aan veranderen. Blijf rustig. En als je slaagt, zorg dan dat je bij een van de festivals aanwezig bent waar ik draai. Dan maken we er samen een knalfeestje van."

David Ghetto staat onder andere op Solar Weekend Festival in Roermond en Stereo Sunday in Venlo.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Examenterugblik: 'Was nooit de vraag of ik zou slagen'
Mooi weer buiten, succes met de examens binnen!
Eindexamens: 'Brinta, mango's en sinaasappelsap'
Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen