Overslaan en naar de inhoud gaan

Examenterugblik: 'Eindexamen is net als een wedstrijd'

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2015 - 16:19

Tijdens de eindexamens verschijnt twee keer per week een terugblik van een bekende Limburger op zijn of haar eindexamens. In aflevering 4: wielrenster Sabrina Stultiens vanuit het zonnige Italië.

Sabrina Stultiens verblijft momenteel in Italië vanwege een trainingsstage. Ze moet even tellen als haar wordt gevraagd wanneer ze eindexamen deed. Het is tenslotte alweer een poos geleden. "het was 2009 of 2010. Rond die periode werd ik ook prof."

Zelfde als met fietsen
De Meijelse had naar eigen zeggen geen stress tijdens de examens. "Het is net als met fietsen. Als je goed voorbereid bent, begin je zelfverzekerd aan een wedstrijd, of in dit geval aan een toets."

Van het padje
Stultiens slaagde zonder problemen. "Ik heb het er toen wel even van genomen. Flink gefeest. Maar je moet weten, ik drink bijna nooit vanwege mijn sport. dus als ik dan één wijntje drink, ben ik meteen van het padje. Mijn lichaam kan dat niet aan."

Tip
De wielrenster heeft nog wel een tip voor alle studenten die de laatste examenweek in gaan. "Zorg dat je goed bent voorbereid. Dan hoef je je geen zorgen te maken."

Lees hier alles over de eindexamens

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stultiens eindigt in achterhoede Women's WorldTour Londen
Sabrina Stultiens uit Meijel wint opnieuw
Griep velt Sabrina Stultiens één dag voor WK
Stultiens uit Meijel vijftiende bij WK in Tsjechië
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen