Overslaan en naar de inhoud gaan

Examens Stella Maris College Meerssen geroofd

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 16:47

Bij een overval op een PostNL-busje zijn in de nacht van maandag op dinsdag eindexamens van het Stella Maris College in Meerssen gestolen.

Het gaat om examens Engels van twee havo-klassen. Het gaat om de toetsen van 60 leerlingen.

Niet de dupe
Gevolgen voor de examenkandidaten heeft de diefstal echter niet. Locatiedirecteur Peter Overgaauw licht toe: "De examens blijven geldig, want de eerste en de tweede corrector waren het eens en de cijfers zijn inmiddels gegeven."

Extra herkansing
Wel mogen leerlingen het examen nietig laten verklaren. "Omdat er een onregelmatigheid buiten hun schuld om is geconstateerd", zegt Overgaauw. Leerlingen die een herexamen moeten doen, mogen dat daardoor twee keer doen. "Het 'gewone' herexamen wordt dan gezien als hét eindexamen en als een leerling niet tevreden is over het resultaat, mag die het examen overdoen."

Die extra herkansing staat gepland voor september.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen