Overslaan en naar de inhoud gaan

Examens Stella Maris College Meerssen geroofd

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 16:47

Bij een overval op een PostNL-busje zijn in de nacht van maandag op dinsdag eindexamens van het Stella Maris College in Meerssen gestolen.

Het gaat om examens Engels van twee havo-klassen. Het gaat om de toetsen van 60 leerlingen.

Niet de dupe
Gevolgen voor de examenkandidaten heeft de diefstal echter niet. Locatiedirecteur Peter Overgaauw licht toe: "De examens blijven geldig, want de eerste en de tweede corrector waren het eens en de cijfers zijn inmiddels gegeven."

Extra herkansing
Wel mogen leerlingen het examen nietig laten verklaren. "Omdat er een onregelmatigheid buiten hun schuld om is geconstateerd", zegt Overgaauw. Leerlingen die een herexamen moeten doen, mogen dat daardoor twee keer doen. "Het 'gewone' herexamen wordt dan gezien als hét eindexamen en als een leerling niet tevreden is over het resultaat, mag die het examen overdoen."

Die extra herkansing staat gepland voor september.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen