Overslaan en naar de inhoud gaan

Examenleerlingen volgen vrijwillig weekendonderwijs

Geplaatst opzaterdag 6 februari 2021 - 21:49

Eindexamenleerlingen van het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond gaan dit weekend vrijwillig naar school.

Vanwege het rare jaar en de daardoor opgelopen leerachterstanden besloot de school om twee weekenden examentrainingen aan te bieden. De aftrap was vorig weekend.

Grote interesse
De respons op de examentrainingen was groot. In totaal hebben 340 leerlingen zich aangemeld. Vorig weekend waren zo'n 180 leerlingen die extra les volgden en dit weekend ongeveer 160.

Normaal gesproken lopen er doordeweeks plusminus 1600 leerlingen door de school in Roermond. Toch voelt het deze zaterdagmiddag alsof er veel bedrijvigheid is. In tientallen lokalen wordt er nog les gegeven en op de gang houden groepjes leerlingen al pauze.

'Meer zelfvertrouwen krijgen'
Eén van die eindexamenleerlingen die dit weekend eindexamentraining volgt is Luuk Bastings. Geconcentreerd kijkt hij naar de docent bedrijfseconomie. Hij moet voor een paar vakken nog hard zijn best doen.

"Ik sta voor Frans nog een onvoldoende, een 5,2. En voor bedrijfseconomie sta ik een zesje. Ik hoop dat het door deze examentraining beter gaat en ik meer zelfvertrouwen krijg om het eindexamen te halen", vertelt hij serieus. Luuk vindt het niet erg om zijn weekend op te offeren voor school. Zeker na al die online lessen. "Het is erg gezellig. Het is fijn om ook voor het sociale contact op school te zijn", legt hij uit.

Betere concentratie op school
Mede-eindexamenkandidaat Laurine Loomans vindt het jammer dat het in het weekend is, maar vindt het wel fijn om de examentraining te kunnen doen. "Ik ben niet zo goed in wiskunde en sta momenteel een vijf, dus de training is nodig. Ik vind het makkelijker om me hier op school te concentreren dan thuis", vertelt Laurine.

Aan achterstanden werken
De eindexamentrainingen zijn volgens directeur Marc Demandt hard nodig. "Het is voor kinderen een verademing om met elkaar op school aan het werk te zijn. En er zijn achterstanden waar extra aan gewerkt moet worden. De kinderen hebben afgelopen jaar niet alleen cognitief wat achterstanden opgelopen, maar ze zijn ook uit het lood geslagen."

Corona
Door corona is er meer vraag naar eindexamentrainingen merkt eindexamentrainer Alma Veliç. "Ik merk dat de groepen groter worden. Er zijn meer leerlingen die zich aanmelden. Nu heb ik bijvoorbeeld groepjes van negen, maar in een normale eindexamenperiode heb ik er twee of drie."

Ook Luuk denkt dat zonder corona hij de eindexamentraining niet nodig had gehad. "Dan was mijn motivatie sowieso beter geweest en dan had ik deze trainingen waarschijnlijk niet hoeven te volgen", zegt hij.

Intensief
De trainingsweekenden zijn intensief. Een heel weekend van 9:00 tot 17:00 uur alleen maar blokken en informatie tot je nemen, maar dan moet het ook wel goed komen denkt Luuk. "Ik heb er al meer vertrouwen in dat ik het ga halen. Een tien is misschien nog een beetje hoog gegrepen, maar ik ga toch wel voor die 7,5 of die 8", lacht hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen