Overslaan en naar de inhoud gaan

Examendebacle: eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 9:56

De eerste leerlingen 42 leerlingen van VMBO Maastricht kunnen woensdag op school hun diploma ophalen.

Ze krijgen woensdagmiddag te horen of ze daadwerkelijk geslaagd zijn, zegt een woordvoerder van de school.

Niet allemaal tegelijk
Geslaagden komen niet allemaal tegelijk hun diploma ophalen, maar krijgen een tijdstip te horen wanneer ze zich woensdagmiddag kunnen melden. Wie niet wil hoeft het diploma niet per se woensdag op te halen. Dat kan ook eind augustus of begin september tijdens een officiële diploma-uitreiking.

Lees ook: Weer excuses voor nieuwe blunder VMBO

Definitief gezakt
Inmiddels is ook bekend dat zo'n twintig leerlingen definitief gezakt zijn. De eindexamens van 354 leerlingen van VMBO Maastricht werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens. Die worden - anders dan het schriftelijk eindexamen - niet centraal afgenomen.

Bijspijkeren
Afgezien van de geslaagde of definitief gezakte kandidaten moet de rest volgende maand hersteltoetsen doen. Als voorbereiding worden ze in augustus op een zomerschool bijgespijkerd.

Lees ook: Deze week eerste geslaagden bij VMBO Maastricht

Politieke ophef
Voor de leerlingen was de afgelopen periode een van grote onduidelijkheid, omdat het lang duurde eer ze te horen kregen waar ze aan toe waren. Ook leidde het Maastrichtse eindexamenfiasco tot politieke ophef.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen