Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Examendebacle: eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 9:56

De eerste leerlingen 42 leerlingen van VMBO Maastricht kunnen woensdag op school hun diploma ophalen.

Ze krijgen woensdagmiddag te horen of ze daadwerkelijk geslaagd zijn, zegt een woordvoerder van de school.

Niet allemaal tegelijk
Geslaagden komen niet allemaal tegelijk hun diploma ophalen, maar krijgen een tijdstip te horen wanneer ze zich woensdagmiddag kunnen melden. Wie niet wil hoeft het diploma niet per se woensdag op te halen. Dat kan ook eind augustus of begin september tijdens een officiële diploma-uitreiking.

Lees ook: Weer excuses voor nieuwe blunder VMBO

Definitief gezakt
Inmiddels is ook bekend dat zo'n twintig leerlingen definitief gezakt zijn. De eindexamens van 354 leerlingen van VMBO Maastricht werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens. Die worden - anders dan het schriftelijk eindexamen - niet centraal afgenomen.

Bijspijkeren
Afgezien van de geslaagde of definitief gezakte kandidaten moet de rest volgende maand hersteltoetsen doen. Als voorbereiding worden ze in augustus op een zomerschool bijgespijkerd.

Lees ook: Deze week eerste geslaagden bij VMBO Maastricht

Politieke ophef
Voor de leerlingen was de afgelopen periode een van grote onduidelijkheid, omdat het lang duurde eer ze te horen kregen waar ze aan toe waren. Ook leidde het Maastrichtse eindexamenfiasco tot politieke ophef.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen