Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Examendebacle: eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 9:56

De eerste leerlingen 42 leerlingen van VMBO Maastricht kunnen woensdag op school hun diploma ophalen.

Ze krijgen woensdagmiddag te horen of ze daadwerkelijk geslaagd zijn, zegt een woordvoerder van de school.

Niet allemaal tegelijk
Geslaagden komen niet allemaal tegelijk hun diploma ophalen, maar krijgen een tijdstip te horen wanneer ze zich woensdagmiddag kunnen melden. Wie niet wil hoeft het diploma niet per se woensdag op te halen. Dat kan ook eind augustus of begin september tijdens een officiële diploma-uitreiking.

Lees ook: Weer excuses voor nieuwe blunder VMBO

Definitief gezakt
Inmiddels is ook bekend dat zo'n twintig leerlingen definitief gezakt zijn. De eindexamens van 354 leerlingen van VMBO Maastricht werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens. Die worden - anders dan het schriftelijk eindexamen - niet centraal afgenomen.

Bijspijkeren
Afgezien van de geslaagde of definitief gezakte kandidaten moet de rest volgende maand hersteltoetsen doen. Als voorbereiding worden ze in augustus op een zomerschool bijgespijkerd.

Lees ook: Deze week eerste geslaagden bij VMBO Maastricht

Politieke ophef
Voor de leerlingen was de afgelopen periode een van grote onduidelijkheid, omdat het lang duurde eer ze te horen kregen waar ze aan toe waren. Ook leidde het Maastrichtse eindexamenfiasco tot politieke ophef.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen