Pech voor tientallen leerlingen: luistertoetsen kwijt

Slecht nieuws voor 48 leerlingen van Het College in Weert. Hun luistertoetsen zijn verloren gegaan in de post, waardoor de leerlingen in november opnieuw aan de bak moeten.

Faalangst-examen populair bij Beeselse rijlessers

De angstigste rijlessers van Limburg lijken in Beesel te wonen.

Geen Maastrichtse vmbo'er haalde schoolexamen

Geen enkele leerling van de eindexamenklassen van VMBO Maastricht heeft het schoolexamen met succes afgelegd.

Scholenkoepel aansprakelijk gesteld voor examendebacle

Stichting LVO is officieel aansprakelijk gesteld voor de misstanden bij VMBO Maastricht waardoor examens van 354 leerlingen ongeldig zijn verklaard.

Minister boos over uitleg bestuur scholenkoepel LVO

Minister Arie Slob van Onderwijs is niet te spreken over de uitleg die het LVO-bestuur heeft gegeven over de problemen bij VMBO Maastricht.

Onderwijskoepel: Leerlingen VMBO weten woensdag meer

De 354 leerlingen van VMBO Maastricht van wie de eindexamens ongeldig zijn verklaard, horen woensdag wat ze moeten doen om alsnog voor een diploma in aanmerking te komen.

Foto's: Leerlingen VMBO Maastricht voeren actie

Enkele tientallen boze leerlingen van VMBO Maastricht voeren maandagochtend actie voor de school aan de Bemelerweg in Maastricht.

LVO-voorzitter Postema: 'We zijn de controle verloren'

André Postema, voorzitter van het college van bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), hoopt dat minister van Onderwijs Arie Slob het besluit om alle 354 examenuitslagen van het VMBO Maastricht af te keuren terugdraait.

Onderwijsinspectie sluit fraude bij examendebacle niet uit

De Inspectie van het onderwijs sluit niet uit dat er sprake is van fraude bij VMBO Maastricht.

Eerste koppen rollen om examendebacle VMBO Maastricht

Het eindexamendebacle op het VMBO Maastricht, waarbij 354 examens zijn afgekeurd, heeft twee bestuurders van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) hun baan gekost.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV