Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-wethouder Venlo: 'Ik heb gefaald'

Geplaatst opdonderdag 6 oktober 2016 - 12:49

De opgestapte wethouder Henk Brauer van Venlo erkent dat hij gefaald heeft in de kwestie rond de parkeergarages.

Volgens Brauer is de raad in 2014 geïnformeerd over de slechte bouwkundige toestand van twee parkeergarages in de stad. Maar daarbij is niet gepraat over de veiligheidsrisico's.

Onervaren
De wethouder zegt dat hij zijn ambtenaren opdracht had gegeven een collegevoorstel te maken met alle relevante informatie. "Dat is er nooit gekomen. Ik heb er niet achteraan gezeten en dat is mij te verwijten." Volgens Brauer is het enige excuus hiervoor dat hij als wethouder destijds 'jong en onervaren' was.

Ambt
Voor de politicus van Venlokaal was het woensdag een principiële kwestie om zijn wethoudersambt neer te leggen. "Het gaat in deze kwestie om de veiligheid van de burger en als die in het geding komt dan vind ik niet dat ik mijn functie mag aanhouden."

Lees ook: Wethouder Venlo weg om achterhouden informatie

Wachtgeld
Henk Brauer heeft ondanks het feit dat hij zelf is opgestapt, recht op wachtgeld van de gemeente Venlo.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VenLokaal draagt Aldewereld voor als wethouder Venlo
Wethouder Venlo weg om achterhouden informatie
Snel opvolger voor vertrokken wethouder Venlo
Gebruikers parkeergarage Venlo liepen groot gevaar
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen