Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-vriendin weigert gesprek met Camiel Eurlings

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 14:11

Tessa Rolink en Camiel Eurlings zijn er niet in geslaagd om samen tot een oplossing te komen in de mishandelingszaak. Rolink weigert om in gesprek te gaan met Eurlings.

Dat schrijft zakenblad Quote.

Mishandeling
Eurlings wordt ervan verdacht zijn toenmalige vriendin mishandeld te hebben. Ze zei dat ze na een feestje slaag had gekregen van Eurlings, en dat hij haar tegen de grond had gewerkt. Daarbij zou ze oogletsel, een gescheurd oor en een gebroken elleboog hebben opgelopen. Eurlings ontkende de mishandeling, maar gaf wel toe 'handtastelijk' te zijn geweest.

Mediation
Twee weken geleden maakte het OM bekend de zaak tegen Eurlings door te zetten. Omdat het volgens justitie om huiselijk geweld ging, werd Eurlings en zijn ex mediation aangeboden. De voormalig kroonprins van het CDA had daar wel oren naar, maar Rolink heeft daar geen behoefte aan laat het OM weten.

Oorzaken
Daarnaast heeft de ex-topman van KLM toegezegd om mee te werken aan een reclasseringsrapport. In zo'n onderzoek wordt gekeken naar de oorzaken van het geweld en bijvoorbeeld ook de kans op herhaling.

Nadat het rapport klaar is, komt er vervolgens een zogenaamde OM-zitting, waarbij een officier van justitie zonder tussenkomst van een rechter een boete of taakstraf kan opleggen. Daarmee krijgt Eurlings ook een strafblad.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Camiel Eurlings: 'wel handtastelijk, geen mishandeling'
Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar
IOC: mishandelingszaak Eurlings is 'privékwestie'
Eurlings over mishandeling: 'Zo zit ik niet in elkaar'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen