Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-volleyballer Görtzen wil kinderen meer laten bewegen

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 18:26

Guido Görtzen gaat zich inzetten om kinderen meer te laten bewegen. Hij start daarom de actie 'Let's move for a better world!'.

De volleyballer speelde 425 keer voor Oranje, won goud op de Olympische Spelen in Atlanta en was als speler en coach actief in het buitenland. Zijn volleybalcarrière lijkt nu voorbij.

Opoffering
Er waren ongetwijfeld mogelijkheden om in het omliggende buitenland in een
volleybalcompetitie aan de slag te gaan, maar dat bood hem té weinig beroepsperspectief. "De opoffering die je daarvoor moet brengen is té groot", vertelde de geboren Heerlenaar dinsdag in de L1-talkshow AvondGasten.

Bedrijfsleven
​Görtzen
heeft het volleybal sinds kort verruild voor het bedrijfsleven en is als manager verbonden aan de health club bij Snowworld in Landgraaf. Daar heeft hij met maatschappelijke vraagstukken als overgewicht bij kinderen en jongeren te maken. "Volleybal heeft me veel opgeleverd. Dat kan ik op een goede manier inzetten."

Basisscholen
Hij wil obesitas en een ongezonde leefstijl aanpakken en start daarom vanuit de
health club de actie 'Let's move for a better world'. Kinderen van de basisscholen in Landgraaf kunnen in het kader van deze actie van 12 maart tot het einde van de maand gratis komen sporten in de club.

Beter in hun vel
Veel ouders zijn bezig met met gezondheid en bewegen en dat is veelal gericht op het beperken van al opgelopen schade. "Als je er als ouder voor zorgt dat je kinderen gezonder eten, meer bewegen en sporten, dan zitten de kinderen beter in hun vel en presteren zij beter op school", aldus de oud-Olympiër.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen