Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-toptalent: 'Voetbalronselaar stond doorbraak in de weg'

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 9:46

Michaël Maria stond jarenlang te boek als toptalent bij PSV. Naar eigen zeggen stond een afrekening tussen de Eindhovenaren en een voetbalronselaar een doorbraak van de geboren Kerkradenaar in de weg.

Dat zegt de 24-jarige Maria in een interview met VI.

Ronselaar
Als toptalent van de jeugdopleiding van PSV werd Maria destijds benaderd door Arie Treffers, die op dat moment werd achtervolgd door verhalen over ronselpraktijken bij jonge voetballers. En volgens Maria is dat het moment dat het bergafwaarts ging met zijn carrière. Hij raakte zijn aanvoerdersband kwijt en kwam uiteindelijk op de bank terecht. "Het ging van honderd naar nul. PSV wilde afrekenen met Treffers en ik werd als een stuk gereedschap gebruikt om dat te bereiken", zegt hij.

Laatbloeier
Volgens Rini de Groot, hoofd jeugdscouting bij de club uit de lichtstad, ligt het net een beetje anders. "Ik kan me voorstellen dat Michaël dat gevoel heeft gekregen, maar het is echt te kort door de bocht'", zegt De Groot. "Zo onprofessioneel zijn we niet. Andere factoren hebben hem geremd. Zijn fysieke ontwikkeling bleef achter. Michaël was een laatbloeier, had meer tijd nodig. Maar hij is niet het toonbeeld van geduld en was zichzelf ook wat gaan overschatten."

Leermoment
Toch steekt De Groot nog deels hand in eigen boezem. "Als club hebben we dat in de hand gewerkt. We hebben hem te snel groot gemaakt, en misschien niet goed genoeg begeleid toen het minder ging. Als club hebben we daarvan geleerd", aldus De Groot. Desondanks is het hoofd jeugdscouting toch blij dat de voormalig pupil zijn carrière alsnog op de rit heeft gekregen.

Clubnomade
Maria doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV, maar wist de stap naar het eerste elftal niet te maken. In de A-jeugd verkaste hij nog van PSV naar Vitesse, maar ook daar kwam hij niet verder dan de jeugdrangen. Begin 2014 stapte hij over naar de Duitse tweededivisionist VfL Bochum. Daarna verdedigde hij nog de clubkleuren van SG Sonnenhof Großaspach en FC Erzgebirge Aue. Vervolgens keerde hij terug naar Nederland en speelde hij één seizoen voor FC Twente. Na zijn avontuur bij de Tukkers verkaste hij naar het Amarikaanse Charlotte Indepence. Inmiddels speelt de geboren Kerkradenaar bij Adelaide United.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen