Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-socialisten in Weert beginnen nieuwe partij met D66

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 11:01

De voormalige SP-fractie in de gemeenteraad van Weert begint een nieuwe partij met D66 in de vlaaistad.

Dat heeft Jeroen Goubet, fractievoorzitter van de fractie Goubet/Duijsters dinsdag bevestigd.

Vertrokken
De fractie Goubet/Duijsters is ontstaan nadat raadsleden Jeroen Goubet en Karin Duijsters de SP in oktober 2018 verlieten. Wethouder Paul Sterk vertrok destijds ook bij de SP en ging als onafhankelijk wethouder verder.

Reden
De reden om een nieuwe partij op te tuigen is volgens Goubet dat progressief links in Weert steeds verder versnippert. "Daardoor krijg je de gezamenlijke idealen niet meer voor het voetlicht."

PvdA
Door samen met D66 op te trekken hoopt Goubet dat progressief links meer voor Weert kan betekenen. Hij vertelt dat de PvdA in Weert ook is benaderd, maar dat die voorlopig nog niet aanhaakt.

Dogma’s
"
Als je het dogmatisch linkse geluid van de SP haalt en het dogmatisch liberale geluid van D66, dan houd je een club mensen over met dezelfde groene en sociale idealen", zegt Goubet. Zijn reden om destijds de SP te verlaten had te maken met de dogma’s van de SP. “Daar stonden Karin Duijsters, Paul Sterk en ikzelf niet meer achter.

Achterban
Wanneer de nieuwe partij een feit is, staat nog niet vast. "Wel staan onze achterbannen achter de keuze om samen verder te gaan. Nu nemen we de tijd om de vorming van een nieuwe partij procedureel en bestuurlijk in goede banen te leiden", zegt Goubet.

De naam van de nieuwe partij in Weert is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen