Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-socialisten in Weert beginnen nieuwe partij met D66

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 11:01

De voormalige SP-fractie in de gemeenteraad van Weert begint een nieuwe partij met D66 in de vlaaistad.

Dat heeft Jeroen Goubet, fractievoorzitter van de fractie Goubet/Duijsters dinsdag bevestigd.

Vertrokken
De fractie Goubet/Duijsters is ontstaan nadat raadsleden Jeroen Goubet en Karin Duijsters de SP in oktober 2018 verlieten. Wethouder Paul Sterk vertrok destijds ook bij de SP en ging als onafhankelijk wethouder verder.

Reden
De reden om een nieuwe partij op te tuigen is volgens Goubet dat progressief links in Weert steeds verder versnippert. "Daardoor krijg je de gezamenlijke idealen niet meer voor het voetlicht."

PvdA
Door samen met D66 op te trekken hoopt Goubet dat progressief links meer voor Weert kan betekenen. Hij vertelt dat de PvdA in Weert ook is benaderd, maar dat die voorlopig nog niet aanhaakt.

Dogma’s
"
Als je het dogmatisch linkse geluid van de SP haalt en het dogmatisch liberale geluid van D66, dan houd je een club mensen over met dezelfde groene en sociale idealen", zegt Goubet. Zijn reden om destijds de SP te verlaten had te maken met de dogma’s van de SP. “Daar stonden Karin Duijsters, Paul Sterk en ikzelf niet meer achter.

Achterban
Wanneer de nieuwe partij een feit is, staat nog niet vast. "Wel staan onze achterbannen achter de keuze om samen verder te gaan. Nu nemen we de tijd om de vorming van een nieuwe partij procedureel en bestuurlijk in goede banen te leiden", zegt Goubet.

De naam van de nieuwe partij in Weert is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen