Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-PvdA-raadslid Bart Smeets maakt overstap naar CDA

Geplaatst opzondag 24 december 2017 - 18:30

Ex-PvdA-raadslid Bart Smeets staat derde op de lijst van het CDA-Landgraaf voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Smeets stapte vorig jaar december na zeven jaar uit de fractie van de PvdA omdat hij het niet eens was met de koers op herindeling van Landgraaf en Heerlen. De PvdA in Landgraaf is daar groot voorstander van.

Overstap
Hij
ging sindsdien verder als eenmansfractie onder de naam PRO Landgraaf. In september werd al bekend dat Smeets serieus dacht aan een overstap naar het CDA. Hij werd toen op proef lid van het CDA. Nu maakt hij dus definitief de overstap en krijgt hij met de derde plaats meteen een verkiesbare plek.

Lees ook: Onenigheid in Landgraafse PvdA over fusieplannen

De ledenvergadering van het CDA-Landgraaf koos wethouder Marlies Dreissen als lijsttrekker, net als in 2014. Fractievoorzitter Gaston Huth staat op de 2e plaats van de kandidatenlijst.

Opvallende naam
Opvallende naam is verder die van de 19-jarige Stijn
Kropman op plaats 5. Kropman is voorzitter van het CDJA-Limburg, de jongerenafdeling van het CDA. Wethouder Ramon Lucassen is lijstduwer.

Profiteren
Het CDA heeft momenteel 3 van de 25 zetels.
De partij hoopt te profiteren van haar verzet tegen - de inmiddels afgeketste - herindeling met Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen