Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-politieman veroordeeld tot tien maanden celstraf

Geplaatst opmaandag 25 oktober 2021 - 15:40

De rechtbank in Maastricht heeft maandagmiddag een voormalige wijkagent uit Geleen veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf voor het doorspelen van informatie aan een crimineel.

De 55-jarige Peter K. is inmiddels ontslagen. In juli 2016 deelde de man vertrouwelijke informatie met een crimineel, waar hij 1500 euro voor ontving.

Geheimhoudingsplicht
Daarnaast schond K. zijn geheimhoudingsplicht tegenover twee vrouwen op wie hij volgens de rechtbank indruk wilde maken. Een van de vrouwen werkte samen met de politie. Desondanks oordeelde de rechtbank dat de door hem verschafte informatie niet noodzakelijk was voor de samenwerking.

Lees ook: Strafeis: een jaar cel voor wijkagent uit Geleen

Baan kwijt
De officier van justitie had twaalf maanden gevangenisstraf tegen K. geƫist, waarvan vier maanden voorwaardelijk en een geldboete van 1.500 euro. Omdat de man zijn baan is kwijtgeraakt, vond de rechtbank het niet nodig hem naast een gevangenisstraf nog een boete op te leggen.

Undercover
De oud-wijkagent werd opgepakt naar aanleiding van een undercoveronderzoek in een andere strafzaak, de moord op Sven Prins in Brunssum.

Lees ook: Veroordeelde in moordzaak Sven Prins komt op vrije voeten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen