Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ex-penningmeester Seniorenpartij Maastricht vervolgd

Geplaatst opzaterdag 15 augustus 2015 - 6:00

De ex-penningmeester van de Seniorenpartij Maastricht (SPM) zal zich binnenkort voor de strafrechter in Den Bosch moeten verantwoorden.

De vrouw heeft bekend bijna veertig mille te hebben gestolen uit de partijkas.

Overgedragen
De zaak dient in Den Bosch omdat het parket in Maastricht het dossier heeft overgedragen aan de collega’s in Brabant. Reden is het feit dat Olaf Penn ten tijde van de verduisteringspraktijken voorzitter was van de Seniorenpartij. Hij is de echtgenoot van Annemarie Penn-te Strake, onder meer voormalig hoofdofficier van justitie en sinds kort burgemeester van Maastricht. Om de schijn van vooringenomenheid te voorkomen, worden strafzaken waarbij OM-medewerkers of hun partners op enigerlei wijze betrokken zijn, uitbesteed aan collega's in een ander arrondissement.

Veel ophef
De fraude-affaire zorgde vorig jaar voor veel ophef, te meer omdat de Seniorenpartij met zes zetels de grootste fractie is in de Maastrichtse gemeenteraad. SPM hoopte aanvankelijk een regeling te treffen met de vrouw, die als bestuurslid jarenlang ongestoord haar gang kon gaan. Omdat harde toezeggingen over terugbetaling almaar uitbleven, besloot de partijtop uiteindelijk toch aangifte te doen. Als die leidt tot een veroordeling door de strafrechter, gaat de partij het geld via een civiele procedure terugvorderen.

Financiële problemen
Volgens goed ingevoerde bronnen zou de Maastrichtse het verduisterde geld onder meer nodig hebben gehad in verband met financiële problemen met haar bedrijf. Na haar schuldbekentenis werd de penningmeester, die ook op de kandidatenlijst stond bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen, direct op non-actief gesteld.

Geen cent teruggezien
Interim-voorzitter Roeland Janssen van SPM was wegens vakantie niet bereikbaar voor commentaar. Partijsecretaris Thea Wesselingh wilde niet inhoudelijk reageren op de ontwikkelingen. "Het is niet aan mij om daarover nu dingen te gaan roepen. Bovendien speelde deze zaak zich af vóór mijn aantreden als bestuurslid." Wel bevestigt Wesselingh dat de partij tot op heden geen cent heeft teruggezien van het verdwenen bedrag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Taakstraf geëist tegen ex-penningmeester Seniorenpartij
SPM heeft opvolger voor echtgenoot burgemeester Penn
Olaf Penn Senioren Partij Maastricht
Olaf Penn stopt bij Senioren Partij Maastricht
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen