Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-penningmeester Seniorenpartij Maastricht vervolgd

Geplaatst opzaterdag 15 augustus 2015 - 6:00

De ex-penningmeester van de Seniorenpartij Maastricht (SPM) zal zich binnenkort voor de strafrechter in Den Bosch moeten verantwoorden.

De vrouw heeft bekend bijna veertig mille te hebben gestolen uit de partijkas.

Overgedragen
De zaak dient in Den Bosch omdat het parket in Maastricht het dossier heeft overgedragen aan de collega’s in Brabant. Reden is het feit dat Olaf Penn ten tijde van de verduisteringspraktijken voorzitter was van de Seniorenpartij. Hij is de echtgenoot van Annemarie Penn-te Strake, onder meer voormalig hoofdofficier van justitie en sinds kort burgemeester van Maastricht. Om de schijn van vooringenomenheid te voorkomen, worden strafzaken waarbij OM-medewerkers of hun partners op enigerlei wijze betrokken zijn, uitbesteed aan collega's in een ander arrondissement.

Veel ophef
De fraude-affaire zorgde vorig jaar voor veel ophef, te meer omdat de Seniorenpartij met zes zetels de grootste fractie is in de Maastrichtse gemeenteraad. SPM hoopte aanvankelijk een regeling te treffen met de vrouw, die als bestuurslid jarenlang ongestoord haar gang kon gaan. Omdat harde toezeggingen over terugbetaling almaar uitbleven, besloot de partijtop uiteindelijk toch aangifte te doen. Als die leidt tot een veroordeling door de strafrechter, gaat de partij het geld via een civiele procedure terugvorderen.

Financiële problemen
Volgens goed ingevoerde bronnen zou de Maastrichtse het verduisterde geld onder meer nodig hebben gehad in verband met financiële problemen met haar bedrijf. Na haar schuldbekentenis werd de penningmeester, die ook op de kandidatenlijst stond bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen, direct op non-actief gesteld.

Geen cent teruggezien
Interim-voorzitter Roeland Janssen van SPM was wegens vakantie niet bereikbaar voor commentaar. Partijsecretaris Thea Wesselingh wilde niet inhoudelijk reageren op de ontwikkelingen. "Het is niet aan mij om daarover nu dingen te gaan roepen. Bovendien speelde deze zaak zich af vóór mijn aantreden als bestuurslid." Wel bevestigt Wesselingh dat de partij tot op heden geen cent heeft teruggezien van het verdwenen bedrag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Taakstraf geëist tegen ex-penningmeester Seniorenpartij
SPM heeft opvolger voor echtgenoot burgemeester Penn
Olaf Penn Senioren Partij Maastricht
Olaf Penn stopt bij Senioren Partij Maastricht
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen