Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-penningmeester Seniorenpartij Maastricht vervolgd

Geplaatst opzaterdag 15 augustus 2015 - 6:00

De ex-penningmeester van de Seniorenpartij Maastricht (SPM) zal zich binnenkort voor de strafrechter in Den Bosch moeten verantwoorden.

De vrouw heeft bekend bijna veertig mille te hebben gestolen uit de partijkas.

Overgedragen
De zaak dient in Den Bosch omdat het parket in Maastricht het dossier heeft overgedragen aan de collega’s in Brabant. Reden is het feit dat Olaf Penn ten tijde van de verduisteringspraktijken voorzitter was van de Seniorenpartij. Hij is de echtgenoot van Annemarie Penn-te Strake, onder meer voormalig hoofdofficier van justitie en sinds kort burgemeester van Maastricht. Om de schijn van vooringenomenheid te voorkomen, worden strafzaken waarbij OM-medewerkers of hun partners op enigerlei wijze betrokken zijn, uitbesteed aan collega's in een ander arrondissement.

Veel ophef
De fraude-affaire zorgde vorig jaar voor veel ophef, te meer omdat de Seniorenpartij met zes zetels de grootste fractie is in de Maastrichtse gemeenteraad. SPM hoopte aanvankelijk een regeling te treffen met de vrouw, die als bestuurslid jarenlang ongestoord haar gang kon gaan. Omdat harde toezeggingen over terugbetaling almaar uitbleven, besloot de partijtop uiteindelijk toch aangifte te doen. Als die leidt tot een veroordeling door de strafrechter, gaat de partij het geld via een civiele procedure terugvorderen.

Financiële problemen
Volgens goed ingevoerde bronnen zou de Maastrichtse het verduisterde geld onder meer nodig hebben gehad in verband met financiële problemen met haar bedrijf. Na haar schuldbekentenis werd de penningmeester, die ook op de kandidatenlijst stond bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen, direct op non-actief gesteld.

Geen cent teruggezien
Interim-voorzitter Roeland Janssen van SPM was wegens vakantie niet bereikbaar voor commentaar. Partijsecretaris Thea Wesselingh wilde niet inhoudelijk reageren op de ontwikkelingen. "Het is niet aan mij om daarover nu dingen te gaan roepen. Bovendien speelde deze zaak zich af vóór mijn aantreden als bestuurslid." Wel bevestigt Wesselingh dat de partij tot op heden geen cent heeft teruggezien van het verdwenen bedrag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Taakstraf geëist tegen ex-penningmeester Seniorenpartij
SPM heeft opvolger voor echtgenoot burgemeester Penn
Olaf Penn Senioren Partij Maastricht
Olaf Penn stopt bij Senioren Partij Maastricht
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen