Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-militair dreigt zichzelf iets aan te doen in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 18 november 2015 - 5:21

De hulpdiensten in Maastricht zijn woensdagochtend in alle vroegte massaal uitgerukt omdat een man daar dreigt zichzelf iets aan te doen.

Er zou sprake zijn van 'iets met gas', zeggen voorlichters van de politie en brandweer.

Evacuatie
De hulpdiensten zijn daarom in groten getale aanwezig rond het woonhuis aan het Severenplein in de wijk Amby. De omgeving is afgezet. De directe omwonenden van het huis worden uit voorzorg geëvacueerd, het gaat om zo'n 20 personen.

Afghanistan
Het gaat om een ex-militair, die dreigt zijn woning op te blazen.
Hij belde woensdagochtend zelf de hulpdiensten en dreigde de gaskraan open te draaien. Het zou gaan om een Afghanistanveteraan die zou lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Onderhandelingen
Onderhandelaars proberen met de oud-militair in gesprek te gaan, maar de man reageert niet. De hulpdiensten gaan er van uit dat de man alleen in zijn woning is, maar zeker is dat nog niet. De hulpdiensten zijn met ongeveer 40 man aanwezig, ook is een arrestatieteam van de politie ter plekke. Ook de marechaussee is aanwezig.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verwarde man draait gaskraan open in Steyl
Inwoner Hoensbroek dreigt met explosie
Verwarde ex-militair Maastricht aangehouden
Arrestatieteam grijpt in bij verwarde man in Maastricht
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen