Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-man van Marleen Rütten veroordeeld voor moord

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 14:20

De ex-man van Marleen Rütten is verantwoordelijk voor haar dood. De rechtbank acht moord bewezen en veroordeelt deze Guus J. (64) daarom tot een gevangenisstraf van achttien jaar.

Justitie eiste twee weken geleden al een celstraf van achttien jaar voor de Kerkradenaar. Guus J. was woensdag overigens niet zelf aanwezig om zijn straf te horen.

Lees ook: Leidden affaires en geldnood tot de dood van Marleen?

Financieel motief
De rechtbank heeft andere scenario's serieus bekeken, zo gaf ze aan tijdens het voorlezen van het vonnis. Andere lezingen over de fatale avond zijn echter niet aannemelijk. Daarbij stelt de rechtbank, net als justitie eerder, vast dat Guus een financieel motief had. De twee lagen in scheiding en een definitieve breuk zou hem in grote problemen brengen.

Zogenaamde overval
Het lichaam van Rütten werd in november 2015 gevonden in haar eigen woning aan de Ursulinenhof in Kerkrade. De woning was zo overhoop gehaald, dat het leek op een overval. Al gauw bleek echter dat er niets van waarde uit het huis was verdwenen. Volgens justitie was de woningoverval in scene gezet door Guus, om zo te verbloemen dat hij achter de moord zat.

Koelbloedig
De rechtbank gaat mee in dat verhaal. "Het feit dat hij zijn eigen financiële belang boven het leven van zijn vrouw stelde, terwijl hij wist dat hij daarmee zijn dochter onpeilbaar leed zou aandoen, toont aan hoe koelbloedig hij te werk is gegaan", zei de rechter. "En dit om zijn levensstijl te kunnen bekostigen."

Twee kampen
Tijdens de rechtszaak ontstonden er twee duidelijke kampen. Aan de ene kant het Openbaar Ministerie, dat fel inzette op een veroordeling voor Guus, en aan de andere kant de verdachte zelf met zijn dochter. Die laatste gelooft heilig in de onschuld van haar vader en stelt dat het onderzoek naar de dood van haar moeder rammelt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen