Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-lid Bandidos verplaatst vanwege liquidatieplan

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 6:00

Anthony P. uit Roermond, ex-lid van motorclub Bandidos, mag voor zijn eigen veiligheid niet in dezelfde gevangenis verblijven als andere Bandidos.

Hij is al twee keer naar een andere gevangenis overgebracht nadat politie en justitie informatie hadden gekregen over een liquidatieplan, meldt Dagblad de Limburger.

Bedreigd
Als er al een serieuze bedreiging is, komt die volgens zijn advocaat Bjorn Jegers uit de hoek van de motorclub. Zijn cliënt zegt zich absoluut niet bedreigd te voelen en ook niet voor zijn leven te vrezen.

Bad standing
De Roermondenaar is vlak voordat hij in mei gearresteerd werd in bad standing (in onmin, red.) uit de Limburgse Bandidos gezet. Hij zat eerder bij motorclub Satudarah.

Bandidos die nog vastzitten
De Bandidos die nog vastzitten op verdenking van openlijke geweldpleging, afpersingen, drugsdelicten en deelname aan een criminele organisatie krijgen woensdagmiddag van de rechtbank in Maastricht te horen of ze uit de gevangenis mogen. Hun advocaten hebben daar dinsdag om gevraagd.

Amfetaminenhandel
Het Openbaar Ministerie verzet zich daar in op één na alle gevallen tegen. Het heeft er geen bezwaar tegen als Frans van der L. uit Oirsbeek uit voorlopige detentie wordt geschorst. De man wordt verdacht van amfetaminenhandel en wapenbezit. Hij is geen lid van de Bandidos. Hij speelde wel een rol bij de huisvestingsplannen van de motorclub in Oirsbeek.

Lees ook: Onderzoek Bandidos voert naar Engeland en Denemarken

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Foto toegetakelde man stond op gsm ex-Bandido Anthy P.
'Rivaliserende motorclubs gaan weer weer om tafel'
Bandidos werden afgeluisterd in auto's
Onderzoek naar relatie wapenvondst en Bandidos
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen