Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-Kamerlid Smeets richt eigen advocatenkantoor op

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 16:49

Voormalig Tweede Kamerlid Sidney Smeets (D66), die in april terugtrad na beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens, gaat weer aan de slag als advocaat.

"Daar is geen beletsel voor", zo laat de deken van de Amsterdamse orde van advocaten, Evert Jan Henrichs, weten na vragen van De Telegraaf. "Voor zover ik heb kunnen vaststellen, gaat het uitsluitend om handelen in de privésfeer en is er geen verwevenheid met de beroepsuitoefening als advocaat."

Smeets Law
Eerder werd al bekend dat Smeets niet terugkeert naar het advocatenkantoor van de bekende advocaat Gerard Spong. Hij gaat nu zelfstandig verder onder de kantoornaam ’Smeets Law’. Zelf wil Smeets geen commentaar geven: "Er ís geen kwestie Smeets bij de orde van advocaten”, reageert hij als de krant hem vraagt naar een eventueel onderzoek door de orde naar aanleiding van de beschuldigingen aan zijn adres.

Lees ook: Ex-Kamerlid Smeets niet meer terug bij advocatenkantoor

Grooming
Het ex-Kamerlid kwam onlangs in opspraak vanwege beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover homojongeren. Hij besloot daarop op te stappen als Kamerlid, Uiteindelijk zetelde de in Valkenburg opgegroeide Smeets slechts twee weken in de Tweede Kamer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen