Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-judoka Jordy Bakkes wil met vechtsport Amerika veroveren

Geplaatst opzondag 13 mei 2018 - 15:45

Jordy Bakkes uit Roermond wil naar Amerika om daar professionele vechtsportwedstrijden te gaan doen.

Tot nu toe heeft Bakkes al zijn partijen in de Mixed Martial Arts (MMA) gewonnen.

Buitenland
Nu lonkt het buitenland. "Ik zou over een poosje graag in Amerika willen vechten", zegt de 23-jarige prof. Zijn trainer, Marco van den Broek, voegt daar aan toe: "We willen eerst ervaring op doen in Engeland bij Cage Warriors en dan de doorstart maken naar de Amerikaanse competitie UFC en hopelijk het grote geld binnenhalen." MMA is een sport waar verschillende vechtstijlen zijn toegestaan.

Afgeknapt
Bakkes hoorde in zijn jeugd bij de top10 van de wereld in het judo. Hij werd tweede op het EK en in 2011 werd hij Nederlands kampioen bij de senioren. Maar nu een paar jaar later is hij afgeknapt op de sport. Mede door nieuwe regels die niet in het voordeel van Bakkes waren en door de centralisatieplannen van Judobond. "Ik vind dat je moet trainen waar jij je lekker voelt. En voor mij voelt het niet goed om op kamers te gaan in Papendal."

Goede mentaliteit
En dus ging het grote talent Bakkes verloren voor de judosport. Maar een nieuwe internationale carrière lonkt. Zijn trainer heeft er alle vertrouwen in. "Hij is goed, hij heeft een goede mentaliteit en zijn judo is zó goed dat hij een goede kans maakt in Amerika."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen