Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ex-judoka Jordy Bakkes wil met vechtsport Amerika veroveren

Geplaatst opzondag 13 mei 2018 - 15:45

Jordy Bakkes uit Roermond wil naar Amerika om daar professionele vechtsportwedstrijden te gaan doen.

Tot nu toe heeft Bakkes al zijn partijen in de Mixed Martial Arts (MMA) gewonnen.

Buitenland
Nu lonkt het buitenland. "Ik zou over een poosje graag in Amerika willen vechten", zegt de 23-jarige prof. Zijn trainer, Marco van den Broek, voegt daar aan toe: "We willen eerst ervaring op doen in Engeland bij Cage Warriors en dan de doorstart maken naar de Amerikaanse competitie UFC en hopelijk het grote geld binnenhalen." MMA is een sport waar verschillende vechtstijlen zijn toegestaan.

Afgeknapt
Bakkes hoorde in zijn jeugd bij de top10 van de wereld in het judo. Hij werd tweede op het EK en in 2011 werd hij Nederlands kampioen bij de senioren. Maar nu een paar jaar later is hij afgeknapt op de sport. Mede door nieuwe regels die niet in het voordeel van Bakkes waren en door de centralisatieplannen van Judobond. "Ik vind dat je moet trainen waar jij je lekker voelt. En voor mij voelt het niet goed om op kamers te gaan in Papendal."

Goede mentaliteit
En dus ging het grote talent Bakkes verloren voor de judosport. Maar een nieuwe internationale carrière lonkt. Zijn trainer heeft er alle vertrouwen in. "Hij is goed, hij heeft een goede mentaliteit en zijn judo is zó goed dat hij een goede kans maakt in Amerika."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen