Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-gedeputeerden dragen portefeuilles over aan gouverneur

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 23:03

De vijf gedeputeerden die afgelopen vrijdag zijn afgetreden, hebben dinsdag hun portefeuilles officieel overgedragen aan gouverneur Theo Bovens.

Hij is momenteel de enige overgebleven bestuurder bij de provincie Limburg.

Heidag
De overdracht vond plaats in het provinciaal vergadercentrum kasteel Groot Buggenum in Grathem. Oorspronkelijk stond daar een zogeheten heidag van het hele provinciebestuur op het programma.

"Dit jaar noodgedwongen een 'alleen-op-de-heidag' met directieraad. Ingewikkelde toestand, veel te doordenken", zo laat Bovens op twitter weten.

Lees ook: Gouverneur Theo Bovens stapt op: 'Ruimte voor nieuwe start'

Moties van wantrouwen
Bovens stapte afgelopen vrijdag net als de vijf overgebleven gedeputeerden op nadat de PVV twee moties van wantrouwen had ingediend tijdens een vergadering van het Limburgs Parlement.

Die konden rekenen op een meerderheid. Voor het provinciebestuur en de gouverneur reden om hun consequenties te trekken. Bovens blijft wel nog aan totdat een al dan niet tijdelijke opvolger is benoemd.

Crisis
De politieke crisis in het gouvernement ontstond in het kielzog van de affaire rond de inmiddels ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen.

Een meerderheid van het Limburgs Parlement geloofde er niet meer in dat de gedeputeerden en de gouverneur het integriteitsbeleid vooruit konden helpen.

Lees ook: Bestuurscrisis compleet: alle gedeputeerden opgestapt

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen