Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-Fortunacoach Sunday Oliseh schrijft autobiografie

Geplaatst opdonderdag 18 maart 2021 - 20:54

Sunday Oliseh, de in 2018 met ruzie bij Fortuna Sittard vertrokken Nigeriaanse trainer, heeft zijn autobiografie aangekondigd.

In het boek gaat hij vooral in op zijn carrière als speler. Of de periode bij Fortuna ook ter sprake komt, is niet duidelijk. Oliseh zegt dat het boek onthullend is, maar niet het doel heeft te shockeren. Het gaat hem vooral om het delen van zijn verhaal.

Lees ook: Fortuna Sittard wees trainer Sunday Oliseh terecht de deur

Olymische Spelen
Als speler stond Oliseh onder meer onder contract bij Ajax, Borussia Dortmund en Juventus. Maar hij maakte vooral furore door in 1996 met het Nigeriaanse elftal goud te winnen op de Olympische Spelen in Atlanta. Met Maastrichtenaar Jo Bonfrère als coach.

Lees ook: Oliseh haalt weer hard uit naar Fortuna: 'slaat nergens op'

Fortuna
Na zijn periode als speler, werd Oliseh zelf trainer. Eind 2016 ging hij aan de slag bij Fortuna Sittard. Na een succesvol begin, ontstond ruzie tussen de Nigeriaan en de Sittardse club. Fortuna verweet hem 'herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode jegens meerdere personen in de organisatie'. Oliseh beschuldigde Fortuna van illegale activiteiten waaraan hij niet wilde meewerken. Hij werd ontslagen in februari 2018.

Het boek, met de titel Audacity To Refuse (het lef om te weigeren), verschijnt volgende maand.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen