Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-Fortunacoach Sunday Oliseh schrijft autobiografie

Geplaatst opdonderdag 18 maart 2021 - 20:54

Sunday Oliseh, de in 2018 met ruzie bij Fortuna Sittard vertrokken Nigeriaanse trainer, heeft zijn autobiografie aangekondigd.

In het boek gaat hij vooral in op zijn carrière als speler. Of de periode bij Fortuna ook ter sprake komt, is niet duidelijk. Oliseh zegt dat het boek onthullend is, maar niet het doel heeft te shockeren. Het gaat hem vooral om het delen van zijn verhaal.

Lees ook: Fortuna Sittard wees trainer Sunday Oliseh terecht de deur

Olymische Spelen
Als speler stond Oliseh onder meer onder contract bij Ajax, Borussia Dortmund en Juventus. Maar hij maakte vooral furore door in 1996 met het Nigeriaanse elftal goud te winnen op de Olympische Spelen in Atlanta. Met Maastrichtenaar Jo Bonfrère als coach.

Lees ook: Oliseh haalt weer hard uit naar Fortuna: 'slaat nergens op'

Fortuna
Na zijn periode als speler, werd Oliseh zelf trainer. Eind 2016 ging hij aan de slag bij Fortuna Sittard. Na een succesvol begin, ontstond ruzie tussen de Nigeriaan en de Sittardse club. Fortuna verweet hem 'herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode jegens meerdere personen in de organisatie'. Oliseh beschuldigde Fortuna van illegale activiteiten waaraan hij niet wilde meewerken. Hij werd ontslagen in februari 2018.

Het boek, met de titel Audacity To Refuse (het lef om te weigeren), verschijnt volgende maand.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen