Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-dijkgraaf Gresel: 'Het was een inschattingsfout'

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 17:25

Opgestapt voorzitter Toine Gresel van Waterschap Peel en Maasvallei zegt dat hij een 'inschattingsfout' heeft gemaakt met zijn nevenwerkzaamheden.

Gresel stapte dinsdag op bij het schap nadat L1 vragen had gesteld over betaalde nevenwerkzaamheden bij een bedrijf dat communicatieklussen doet voor het waterschapsbedrijf Limburg. Dat is een bedrijf dat onder het waterschap Peel en Maasvallei valt.

Boek
Donderdag sprak Toine Gresel voor het eerst over zijn besluit, tijdens de presentatie van zijn nieuwste boek. "Als bewaker van het waterschap moet ik ervoor zorgen dat de schijn van belangenverstrengeling voorkomen wordt en hier was die wel opgewekt. Omdat ik anderen daar eerder op aangesproken heb, kan ik zelf niet de uitzondering zijn."

Wel gemeld
Gresel zegt dat hij zijn betaalde nevenfunctie meldde bij een directeur, maar niet bij zijn bestuursleden. "Dat was een inschattingsfout. Ik vind dat de prijs zwaar is, maar ik wil wel een rechte rug laten zien."

Lees ook:
- Geen nieuwe dijkgraaf bij Peel en Maasvallei
- Integriteit: Gresel per direct weg bij waterschap

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen nieuwe dijkgraaf bij Peel en Maasvallei
Geen paal en perk aan bijbanen provinciebestuurders
Media weer centraal in tweede thriller Toine Gresel
Integriteit: Gresel vertrekt per direct bij waterschap
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen