Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex deed aangifte tegen 'verkrachte' militair

Geplaatst opmaandag 6 mei 2019 - 7:54

Een van de drie militairen die aangifte deden van ernstige misstanden bij de Oranjekazerne in Schaarsbergen, moet zelf voor de rechter verschijnen wegens mishandeling en laster.

Dat schrijft het AD. Eerder oordeelde het Openbaar Ministerie dat militair Rico Goldbach uit Kerkrade onterecht door hem verdacht werd van ernstig wangedrag en verkrachting.

Misbruikzaak
Zijn inmiddels ex-vriendin deed al in 2017 aangifte van mishandeling, blijkt nu. Ook zou hij haar ten onrechte hebben zwartgemaakt bij haar werkgever. Vooral dat laatste is saillant in het proces van vijf militairen die terechtstaan voor de misbruikzaak op de Oranjekazerne. Die zaak gaat Volgens het AD donderdag van start. De militairen vinden dat de 'klokkenluider' onzin heeft verspreid en sommigen van hen betichten hem van het doen van een valse aangifte.

Lees ook: Limburgse militair ten onrechte verdacht van verkrachting

Schok
De 29-jarige militair veroorzaakte in november 2017 een schok binnen de krijgsmacht toen hij in de media vertelde hoe tien militairen van de kazerne in Schaarsbergen hem en twee collega's in 2013 zouden hebben mishandeld en bedreigd. Ook zouden ze stelselmatig zijn gepest en vernederd. Een van de gepeste militairen zou een vinger in zijn anus hebben gekregen. De klokkenluider zou ook zijn verkracht.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen