Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex deed aangifte tegen 'verkrachte' militair

Geplaatst opmaandag 6 mei 2019 - 7:54

Een van de drie militairen die aangifte deden van ernstige misstanden bij de Oranjekazerne in Schaarsbergen, moet zelf voor de rechter verschijnen wegens mishandeling en laster.

Dat schrijft het AD. Eerder oordeelde het Openbaar Ministerie dat militair Rico Goldbach uit Kerkrade onterecht door hem verdacht werd van ernstig wangedrag en verkrachting.

Misbruikzaak
Zijn inmiddels ex-vriendin deed al in 2017 aangifte van mishandeling, blijkt nu. Ook zou hij haar ten onrechte hebben zwartgemaakt bij haar werkgever. Vooral dat laatste is saillant in het proces van vijf militairen die terechtstaan voor de misbruikzaak op de Oranjekazerne. Die zaak gaat Volgens het AD donderdag van start. De militairen vinden dat de 'klokkenluider' onzin heeft verspreid en sommigen van hen betichten hem van het doen van een valse aangifte.

Lees ook: Limburgse militair ten onrechte verdacht van verkrachting

Schok
De 29-jarige militair veroorzaakte in november 2017 een schok binnen de krijgsmacht toen hij in de media vertelde hoe tien militairen van de kazerne in Schaarsbergen hem en twee collega's in 2013 zouden hebben mishandeld en bedreigd. Ook zouden ze stelselmatig zijn gepest en vernederd. Een van de gepeste militairen zou een vinger in zijn anus hebben gekregen. De klokkenluider zou ook zijn verkracht.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen