Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-burgemeester Weert rechter bij Raad van State

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 11:04

Oud-burgemeester Jacques Niederer (60) van Weert wordt rechter bij de Raad van State.

Koning Willem-Alexander heeft de in Weert geboren Niederer deze week beëdigd tot staatsraad. Hij gaat op 1 maart aan de slag.

Koninginnedag
Niederer was burgemeester van Weert tussen 2005 en 2011. In dat laatste jaar ontving Niederer de koninklijke familie om Koninginnedag in Weert te vieren. Als burgemeester van Roosendaal ontving hij de koning en zijn echtgenote Koningin Máxima nog een keer, tijdens hun provinciale tour in 2013.

Bestuursrechter
De Raad van State is de hoogste bestuursrechter van Nederland. Als rechter bij dit orgaan buigt Niederer zich over geschillen tussen de overheid en burgers.

1531
Keizer Karel V richtte de Raad van State in 1531 op. Het is een van de oudste nog functionerende regeringsorganen ter wereld.

Koning Willem-Alexander is voorzitter van de Raad van State, maar de daadwerkelijke leiding ervan ligt in handen van de vicepresident. Sinds 2018 is dat Thom de Graaf. Ook koningin Máxima is lid van de Raad van State. Zodra zij 18 jaar is, neemt ook kroonprinses Amalia er zitting in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen