Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-burgemeester Weert rechter bij Raad van State

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 11:04

Oud-burgemeester Jacques Niederer (60) van Weert wordt rechter bij de Raad van State.

Koning Willem-Alexander heeft de in Weert geboren Niederer deze week beëdigd tot staatsraad. Hij gaat op 1 maart aan de slag.

Koninginnedag
Niederer was burgemeester van Weert tussen 2005 en 2011. In dat laatste jaar ontving Niederer de koninklijke familie om Koninginnedag in Weert te vieren. Als burgemeester van Roosendaal ontving hij de koning en zijn echtgenote Koningin Máxima nog een keer, tijdens hun provinciale tour in 2013.

Bestuursrechter
De Raad van State is de hoogste bestuursrechter van Nederland. Als rechter bij dit orgaan buigt Niederer zich over geschillen tussen de overheid en burgers.

1531
Keizer Karel V richtte de Raad van State in 1531 op. Het is een van de oudste nog functionerende regeringsorganen ter wereld.

Koning Willem-Alexander is voorzitter van de Raad van State, maar de daadwerkelijke leiding ervan ligt in handen van de vicepresident. Sinds 2018 is dat Thom de Graaf. Ook koningin Máxima is lid van de Raad van State. Zodra zij 18 jaar is, neemt ook kroonprinses Amalia er zitting in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen