Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-burgemeester hoort niet waarom hij weg moest

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 11:46

De vertrouwenscommissie van de gemeente Gennep weigert ex-burgemeester Peter de Koning te vertellen waarom hij op moest stappen.

Dat zegt Peter de Koning in een interview met GennepNews.

Verbijstering
Deze commissie, onder leiding van CDA-fractievoorzitter Twan Reintjes, heeft geconcludeerd dat De Koning zijn ambtsketen moest inleveren. “Die conclusie is niet met mij gedeeld”, zegt De Koning in het interview. Hij zegt met verbijstering kennis genomen te hebben van de conclusie dat hij moest vertrekken.

Geweigerd
Ook de wethouders willen niet met De Koning in gesprek over de conclusie van de vertrouwenscommissie. “Dat is geweigerd.” SP-wethouder Peter Lucassen reageert namens de wethouders desgevraagd: "Wij hebben een andere voorstelling van zaken." Volgens hem was er wel degelijk de mogelijkheid om in gesprek te gaan. Op de vraag of de wethouders daartoe zelf initiatief hebben genomen wil Lucassen geen antwoord geven. Ook op de vraag óf er een gesprek heeft plaatsgevonden wil hij geen antwoord geven.

Peter de Koning legde op 3 september zijn functie als burgemeester van Gennep neer.

Lees ook: Einde aan onrust: burgemeester van Gennep stopt per direct

Bestuurscultuur
De Koning gaf begin juli plotseling aan te stoppen als burgemeester, vanwege de bestuurscultuur. Destijds zei hij: “In de huidige constellatie van dit college zie ik geen ruimte meer die waarde toe te voegen die ik gewoon was.”

Lees ook: Burgemeester Gennep stapt op om bestuurscultuur

De Koning blijft ondanks de perikelen met zijn vrouw in Milsbeek, gemeente Gennep, wonen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen