Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-burgemeester hoort niet waarom hij weg moest

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 11:46

De vertrouwenscommissie van de gemeente Gennep weigert ex-burgemeester Peter de Koning te vertellen waarom hij op moest stappen.

Dat zegt Peter de Koning in een interview met GennepNews.

Verbijstering
Deze commissie, onder leiding van CDA-fractievoorzitter Twan Reintjes, heeft geconcludeerd dat De Koning zijn ambtsketen moest inleveren. “Die conclusie is niet met mij gedeeld”, zegt De Koning in het interview. Hij zegt met verbijstering kennis genomen te hebben van de conclusie dat hij moest vertrekken.

Geweigerd
Ook de wethouders willen niet met De Koning in gesprek over de conclusie van de vertrouwenscommissie. “Dat is geweigerd.” SP-wethouder Peter Lucassen reageert namens de wethouders desgevraagd: "Wij hebben een andere voorstelling van zaken." Volgens hem was er wel degelijk de mogelijkheid om in gesprek te gaan. Op de vraag of de wethouders daartoe zelf initiatief hebben genomen wil Lucassen geen antwoord geven. Ook op de vraag óf er een gesprek heeft plaatsgevonden wil hij geen antwoord geven.

Peter de Koning legde op 3 september zijn functie als burgemeester van Gennep neer.

Lees ook: Einde aan onrust: burgemeester van Gennep stopt per direct

Bestuurscultuur
De Koning gaf begin juli plotseling aan te stoppen als burgemeester, vanwege de bestuurscultuur. Destijds zei hij: “In de huidige constellatie van dit college zie ik geen ruimte meer die waarde toe te voegen die ik gewoon was.”

Lees ook: Burgemeester Gennep stapt op om bestuurscultuur

De Koning blijft ondanks de perikelen met zijn vrouw in Milsbeek, gemeente Gennep, wonen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen