Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-burgemeester hoort niet waarom hij weg moest

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 11:46

De vertrouwenscommissie van de gemeente Gennep weigert ex-burgemeester Peter de Koning te vertellen waarom hij op moest stappen.

Dat zegt Peter de Koning in een interview met GennepNews.

Verbijstering
Deze commissie, onder leiding van CDA-fractievoorzitter Twan Reintjes, heeft geconcludeerd dat De Koning zijn ambtsketen moest inleveren. “Die conclusie is niet met mij gedeeld”, zegt De Koning in het interview. Hij zegt met verbijstering kennis genomen te hebben van de conclusie dat hij moest vertrekken.

Geweigerd
Ook de wethouders willen niet met De Koning in gesprek over de conclusie van de vertrouwenscommissie. “Dat is geweigerd.” SP-wethouder Peter Lucassen reageert namens de wethouders desgevraagd: "Wij hebben een andere voorstelling van zaken." Volgens hem was er wel degelijk de mogelijkheid om in gesprek te gaan. Op de vraag of de wethouders daartoe zelf initiatief hebben genomen wil Lucassen geen antwoord geven. Ook op de vraag óf er een gesprek heeft plaatsgevonden wil hij geen antwoord geven.

Peter de Koning legde op 3 september zijn functie als burgemeester van Gennep neer.

Lees ook: Einde aan onrust: burgemeester van Gennep stopt per direct

Bestuurscultuur
De Koning gaf begin juli plotseling aan te stoppen als burgemeester, vanwege de bestuurscultuur. Destijds zei hij: “In de huidige constellatie van dit college zie ik geen ruimte meer die waarde toe te voegen die ik gewoon was.”

Lees ook: Burgemeester Gennep stapt op om bestuurscultuur

De Koning blijft ondanks de perikelen met zijn vrouw in Milsbeek, gemeente Gennep, wonen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen