Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-bobsleester Boekelman richt zich op EK kogelstoten

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 9:27

Melissa Boekelman, die vier jaar geleden nog reserve-remster was voor de tweemansbob van Esmé Kamphuis, zal de Olympische Winterspelen in Pyeongchang thuis op de bank volgen.

Dit jaar telt de Nederlandse delegatie geen Limburgse olympiërs. Boekelman zal zeker naar het bobsleeën kijken. "Al zal dat zonder weemoed zijn", zegt de atlete op L1 Radio.

EK
Kort na de winterspelen in Sochi stopte Boekelman met bobsleeën en legde ze zich opnieuw toe op het kogelstoten. Ze is net terug van een trainingsstage in Zuid-Afrika en begint komend weekend aan het indoorseizoen. Een deelname aan het WK indoor sluit de Heerlense atlete niet uit, al is het seizoen erg kort. "Ik richt me op het EK, dat in augustus in Berlijn wordt gehouden."

Jammer
De voormalige bobsleester, die daarvoor ook al aan kogelstoten deed, vindt het jammer dat er geen Nederlandse
bobsleeërs in Pyeongchang aan de start verschijnen. Zij wijt dat aan het beleid van het NOC*NSF. "De Nederlandse mannen waren er op eigen kracht en dankzij hun sponsor goed op weg, maar om goed te presteren heb je meer dan één jaar voorbereiding nodig."

Of Boekelman nog terugkeert in een bob? Zij sluit het niet uit. "Als ik gevraagd word, zal ik daar zeker over nadenken!"

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen